180 organizata bëjnë thirrje për lirimin e të burgosures Halida Xharrar

Publikuar në Korrik 3, 2018, 9:27 a.m.

Rreth 180 organizata palestineze, arabe dhe ndërkombëtare të hënën nënshkruan një peticion, të përgatitur nga Samedoun - Rrjeti për Mbrojtjen e të Burgosurve Palestinezë, duke kërkuar lirimin e menjëhershëm të deputetes  palestineze dhe lideres të Frontit Popullor për Çlirimin e Palestinës, Khaleda Xharrar.

Juristja Charlotte Keats, Samedoun koordinatore ndërkombëtare, pritet që numri i shoqatave politike dhe shoqëritë e tjera, si OKB-ja nisën një fushatë për të ndaluar paraburgimin e paligjshëm  dhe lëshimin e Khaleda Xharrar.                Forcat izraelite burgosur Khalida Xharrar më 2 shtator , 2017 dhe e  kanë zgjatur paraburgimin e saj tri herë rresht.Burimi : The Palestine Information Center