Autoritetet gjermane arrestojnë anëtarin e dyshuar të Daesh-it

Publikuar në Qershor 18, 2018, 3:27 a.m.

BERLIN:

Autoritetet gjermane thonë se kanë arrestuar një 18 vjeçar irakian me dyshimin se është anëtar i organizatës ekstremiste ndërkombëtare, Daesh.

Prokurorët federalë thonë se Aqram A., emri i plotë i të cilit është mbajtur në bazë të privatësisë, është ndaluar paraprakisht të mërkurën në qarkun jugperëndimor të Rhine-Neckar.

Prokurorët thanë të enjten se ky njeri dyshohet se ka qenë bashkuar me grupin Daesh në vitin 2014 në Mosul, ku ai përfundoi trajnimin ushtarak për rreth katër javë.

Gjatë periudhës që pasoi, ai punoi si roje dhe përgatiti pozita luftarake për Daeshin. Në verën e vitit 2015, i dyshuari mori pjesë në luftimet në afërsi të qytetit Beji të Irakut.

Ai thuhet se u largua nga Iraku në fund të vitit 2015 dhe hyri në Gjermani në shkurt 2016.Burimi : Arab News