Austria thotë se do të dëbojë 'disa' imamë, mbylli 7 xhami

Publikuar në Qershor 17, 2018, 3:19 a.m.

Austria do të dëbojë "disa" imamë të financuar nga jashtë dhe do të mbyllë shtatë xhami në një goditje kundër "Islamit politik"

Lëvizjet erdhën pas një hetimi nga autoriteti i çështjeve fetare.

Austria do të dëbojë "disa" imamë të financuar nga jashtë dhe do të mbyllë shtatë xhami në një goditje mbi "islamin politik", njoftoi kancelari     Sebastian Kurz të premten.

Sebastian Kurz tha se lëvizjet erdhën pas një hetimi nga autoriteti i çështjeve fetare në imazhe të cilat u shfaqën në prill për fëmijët në xhami të mbështetura nga turqit duke vdekur dhe duke ripërsëritur betejën e Luftës së Parë Botërore të Gallipolit.

"Shoqëritë paralele, Islami politik dhe radikalizimi nuk kanë vend në vendin tonë," tha Sebastian Kurz.

Fotot, të botuara nga javorja Falter, treguan djemtë e rinj me uniforma të maskuar që marshonin, përshëndetën, valëzonin flamujt turq.

"Trupat" e tyre u rreshtuan dhe u shtruan në flamujt.

Xhamia në fjalë u drejtua nga organizata e Shoqatave të Kulturës Turke-Islamike (ATIB), me seli në qytetin gjerman të Këlnit dhe një degë e Agjencisë për Çështje Fetare, Diyanet.

Shoqata e Kulturës Turke- (ATIB)  vetë i dënoi fotot në atë kohë, duke e quajtur ngjarjen "shumë të pikëlluar" dhe tha se "u largua para se të kishte mbaruar akoma".Burimi : AFP