Xhumaja e fundit e Ramazanit :Thirrja për Çlirimit të Kudsit të Shenjtë në Mashadin e Shenjtë

Publikuar në Qershor 14, 2018, 1:44 a.m.

Tubimi i madh i anti-sionizmit dhe anti-arrogancës i Mashhadit u mbajt në të njëjtën kohë me Xhumanë e fundit të Ramazanit dhe Ditës Ndërkombëtare të Kudsit, Jerusalemit. Thirrja për çlirimit e Palestinës po ashtu dëgjohet në qytet.

Sipas  Agjencis së Lajmeve Astan News, një miting i madh i Ditës së Kudsit, Jerusalemit, u mbajt të Xhumanë e fundit të Ramazanit me praninë entuziaste të njerëzve të agjërueshëm të Mashhadit. Në këtë tubim  madhështor morën pjesë grupe të ndryshme njerëzish, dijetarë, zyrtarë, dijetarë fetar, zyrtarë të organizatave të ndryshme dhe shërbëtorë të Xhamisë të Shenjtë të Imam Rizait,  e cila filloi në orën 10-të në Khordad.

Të pranishmit në protestën e madhe dhe duke brohoritur sloganet "Vdekje Amerikës", "Vdekje  për Izraelin" dhe "Vdekja për Anglinë,”  njerëzit agjërueshëm të Mashhadit  e dëshmuan  urrejtjen ndaj botës arrogante dhe mbështetjës së tyre kundër njerëzve të pafajshëm të Palestinës.

Në fund të këtij tubimi, pjesëmarrësit shkuan në vizitë të Xhamisë të Shenjtë të Imam Ali Ibn Musa al-Riza (a.s.).

Fjalimi i Gjeneral Salamit  (zëvendëskomandanti i IRGC), u lexua bashkë me rezolutën mbarëkombëtare të Ditës Ndërkombëtare të Kudsit dhe duke thënë se Namazi i Xhumasë ishte në program të Ditës së Kudsit në Xhaminë e Shenjtë të Imam Rizait.Burimi : Astan Quds Razavi