Komuniteti hebraik i Turqisë shtron iftar në Edirne

Publikuar në Qershor 10, 2018, 2:29 p.m.

Rreth 1100 vetë morën pjesë në iftar në afërsi të Xhamisë Selimije, një pikë referimi për Edirnen  veriperëndimore

Anëtarët e Bashkësisë Hebraike të Turqisë dhe Udhëheqësi i Fondacionit  Rabbi shtruan një iftar në provincën veriperëndimore të Edirnes, të hënën.

Rreth 1100 persona morën pjesë iftar, e cila u shtrua pranë xhamisë Selimiye në Edirne.

Duke folur në iftar, Guvernatori i Edirnes, Gunaj Ozdemir e quajti  iftarin një shembull të mirë se si njerëzit e besimeve të ndryshme mund të jetojnë së bashku në paqe.

Ishak Ibrahimzadeh, kryetar i Bashkësisë Hebraike të Turqisë, tha se ky është iftari i katërt i tillë ndërfetarë.

Gunaj Ibrahimzadeh tha se ishte i lumtur të shihte se çdo vit njerëzit e Edirnes tregojnë më shumë interes në iftarin e veçantë.Burimi : Anodolu News Agency