Muhammed Ali – Legjendë e Boksit u përkujtua

Publikuar në Qershor 8, 2018, 2:27 a.m.

Dy vjet pas vdekjes së tij, legjenda e boksit Muhammed Ali është duke u përkujtuar jo vetëm për aftësitë e tij në ring, por edhe për përpjekjet e tij të zjarrta kundër racizmit.

Përtej talentin e tij të madh në boks, ai ishte gjithashtu një aktivist i shquar kundër  ndarjes racore në  SHBA '.

Të dielën në përvjetorin e dytë të vdekjes së tij, njerëzit janë mbledhur pranë varrit të Aliut në shtetin e Kentucky pët të kujtuar  dhe nderuar jetën e tij.

I lindur  si Cassius Clay, në janar. 17, 1942 në Louisville, qyteti më i madh në Kentaki.

Kur ai ishte 12 vjeç, ai filloi të boksoi në klubet amatore dhe fitoi 161 nga 167 ndeshje.

Fitoi medaljen e artë profesionale  olimpike . Aliu fitoi 56 nga 61 ndeshje , prej tyre  37 me knockouts.

E ndryshoi emrin e tij në moshën 22, kur ai e përqafoi fenë Islame dhe ishte gjithashtu një mik i ngushtë i Malcolm X, i famshëm për veprimtarin e  të drejtave civile.

Pas një lufte të gjatë me sëmundjen e parkinsonit, Muhammed Ali vdiq më 3 qershor, 2016, në një spital në Phoenix, Arizona.Burimi : World Bulletin