Konjufca: Serbisë ijepet kusht për pranimin sa më të parë të Kosovës

Publikuar në Maj 23, 2018, 2:17 a.m.

“Nëse donë Serbia me hy më shpejtë në BE, le t’i përmirësojë marrëdhëniet me Kosovën”.

Deputeti i Vetëvendosjes, Glauk Konjufca, ka deklaruar se Kosova nuk duhet të ngutet sa i përket dialogut me Serbinë, njëkohësisht se në këto momente ka nevojë të tregohemi tejet të kujdesshëm.

“Nëse donë Serbia me hy më shpejtë në BE, le t’i përmirësojë marrëdhëniet me Kosovën”.

“Është hera e parë kur Serbinë e kemi në grusht, kjo ngaqë Vuçiq ka shumë presion brenda për integrim në BE, nga qarqe të ndryshme politike nga rinia… . Vuçiq i merr 50 % të votave në Serbi sepse populli po e sheh si evropian. Në qoftë se Kosova ia heq, po them këtë evropianizimin, Vuçiq bie dhe heqë dorë prej Kosovës, të paktën deri tek plani i Ahtisarit”.

zajednicës Vetëvendosje është plotësisht kundër. Vetëvendosje mendon se populli serbë në Kosovë duhet të jetojë nëpër komuna, e jo në zajednicë”.