Regjistrohen 70,000 për të marrë pjesë në Garat Kombëtare të Kur'anit në Iran

Publikuar në Maj 15, 2018, 11:55 p.m.

Ndërsa regjistrimi për Garat e 41-të Kombëtare të Kur'anit në Iran do të përfundojë më 21 maj, tha një zyrtar se rreth 70,000 individë janë regjitruar  për ngjarjen deri tani.

Shefi i Qendrës së Çështjeve Kur'anore të Organizatës së Çështjeve të Fakveve  dhe Bamirësisë tha se gara do të fillojë në nivel lokal pas përfundimit të regjistrimit.

Sejjid Mustafa Husseini vuri në dukje se do të mbahet në 15 kategori, duke përfshirë e këndimine Kur'anit, memorizimin e Kur'anit, recitimin koral, memorizimin e Hadithit, azhanin (thirrjen në namaz) dhe interpretimin e Kur'anit.

Sipas zyrtarit, faza provinciale është planifikuar të fillojë më 22 qershor.

Ai shtoi se qyteti qendror i Arak do të organizoi fazën kombëtare në 2-17 tetor, 2018.

Çdo vit mijëra burra dhe gra marrin pjesë në gara, të cilat kanë  për qëllim nxitjen e mësimit të Kur'anit dhe identifikimin e talenteve  Kur’anore.Burimi : ABNA