Revolucioni Islamik është një kërcënim ideologjik për SHBA-në

Publikuar në Maj 15, 2018, 12:03 a.m.

Duke i’u referuar faktit se ideologjia e tregut të lirë është të mbrojë një formë të re intervenimi nga shumë qeveri kapitaliste në ekonominë globale, anëtari i Këshillit të Lartë të Revolucionit Kulturor të Republikës Islamike të Iranit u shpreh kështu: ‘Të drejtat civile në botë janë duke u shkelur sistematikisht dhe në shekullin 21 bota nuk është demokratike dhe marrëdhëniet nuk realizohen sipas demokracisë.’

Duke folur në Konferencën e Gjashtë Ndërkombëtare Horizonti i Ri me titullin “Jeruzalemi, kryeqyteti i përjetshëm”, anëtari i Këshillit të Lartë të Revolucionit Kulturor të Republikës Islamike të Iranit, Hasan Rahimpur Azgad deklaroi: ‘Këtu ekzistojnë liderë hebrenj anti sionist dhe lëvizje laike, por ka mbështetës të lirisë dhe barazisëdhe madje edhe lider të vjetër ushtarak dhe kështu duket se ne jemi të ndryshëm dhe të llojllojshëm po jemi afër njëri-tjetrit për nga pikëpamja e qëllimit.’

Rahimpur deklaroi se qëllimi i vërtetë është të krijojë një alternativë ndaj dominimit të pushtetit dhe vazhdoi fjalët e tij kështu: Problemi fillon me ndarjen teorike të mendjes nga shpallja, feja nga filozofia dhe faza e mëvonshme me ndarjen e shkencës nga filozofia dhe morali, dhe më në fund nuk kemi ndonjë punë për shkak të veprimeve të bëra me filozofi dhe fe, dhe çështja është se si duhet të bëhen këto veprime, të cilat thuhet se arrihen me shkencë.

Kur shkenca u nda nga filozofia, feja dhe morali, ajo u bë një armë e rrezikshme e njerëzve që nuk mund të arrijnë qindra e mijëra numra në kompani të ndryshme ndërkombëtare të investimeve dhe ata mund të kontrollojnë botën nëpërmjet Luftës së Parë dhe të Dytë Botërore, bombave atomike, bankave ndërkombëtare, kinemave dhe mediave.’

Duke iu referuar qëllimit të Perëndimit bazuar në bërjen e botës në një pol të vetëm, Rahimpur Azgadi u shpreh: ‘Një zyrtar amerikan tha disa ditë më parë “Ne kemi tri pengesa sot në botë dhe po të mos ishin ato, ne e gëlltitim botën’, pastaj shtoi se këto tri barriera janë Kina, Rusia dhe Irani.

 Është shumë e natyrshme që për ta, Kina është një penges ekonomike, Rusia është më tepër një kërcënim ushtarak dhe politik, ndërsa  Revolucioni Islamik është një kërcënim ideologjik.

Sot shkenca dhe filozofia pranojnë se nuk është një e vërtet e verifikueshme, ndarja e shkencës në këtë mënyrë nga filozofia, morali dhe feja ka pasur pasoja të rëndësishme sa që sot nuk mund të jemi të sigurt se cilat fjalë dhe terme janë të rëndësishme.

Pyetjes se “Si mund t’a thyejm strukturën e sotme”, Rahimpur Azgadi iu përgjigj: ‘Ne duhet të jemi në gjendje të krijojmë fuqinë paralele me fuqinë fuqinë politike, mediale dhe ekonomike të “Anglosanksionit” dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës që kanë fuqi konkurruese dhe duhet të formojmë një koalicion global për të thyer monopolin e botës.

Disa vende si Irani janë gati të bëjnë sakrifica më të mëdha për ta thyer këtë strukturë dhe nevojitet rishpërndarja e punës.

Ne nuk duhet të lejojmë që institucionet ekonomike të klasës së mesme të falimentohen nga fuqitë më të mëdha dhe që disa kompani lokale dhe të mesme të plaçkiten nga disa shtete të mëdha sioniste amerikane.

Rahimpur, i cili e përshkroi strukturën politike të Bashkimit Evropian si të brishtë, vazhdoi kështu: Në fund, Evropa duhet do të duhet të zgjedhë midis interesave të kombit evropian dhe atyre të Amerikës. Edhe Anglia dhe Franca janë në dukje të pavarura por mbështeten tërësisht në SHBA-në dhe edhe SHBA-ja beson dhe mbështetet tek sionistët.

Imam Humeini tha se Shtetet e Bashkuara janë një nga kombet më të shtypura në botë sepse nuk e dinë se çfarë mund t’i ndodhë popullit të këtij vendi dhe se çfarë problemesh kanë njerëzit në botë për shkak të tyre. Ne duhet të japim drejtim për një protestë globale kundër Amerikës.

Në rastin e Bashkimit Evropian, i cili supozohet të jetë një bashkim, në parim nuk ka aleancë, duhet të ndërmerret diçka dhe në të njejtën kohë, Perëndimi duhet të bojkotojë zhvillimin privat të kompanive private dhe duhet bërë diçka për të parandaluar shkatërrimin e investimeve të vogla dhe duhet të formohet një pengesë ekonomike në Evropë, në mënyrë që botën të mos e udhëheqin vetëm disa qindra njerëz.

Janë të njejtë personat që nisin të gjitha luftërat në botë sot dhe që shesin miliarda dollarë armë për të dy palët e luftës, ata që bëjnë slogan paqeje dhe prodhojnë bomba atomike, ata që qeverisin Guantanamon dhe Abu Ghraibin dhe ata që folin me zë të lartë për të drejtat e njeriut.’

Rahimpur Azgadi cilësoi Fondin Monetar Ndërkombëtar dhe Bankën Botërore si një nga mjetet për të dominuar botën duke manipuluar tregun dhe duke përdorur forcën në mënyrë të fshehtë, dhe vazhdoi kështu: ‘Ata filluan të perëndimizojnë botën nën emrin e globalizimit të ekonomisë.’

Duke thënë se rreziku i luftës është serioz, Rahimpur u shpreh: ‘Marrëdhëniet kapitaliste perëndimore nuk mund të ecin pa luftë dhe në luftërat e sotme ka kapitalizëm amerikan para apo pas skenës. Me sloganin e tregjeve të lira, demokracisë dhe të drejtave të njeriut, udëheqësit e Perëndimit shtypën në mënyrën më të keqe të gjitha rezistencat.

Ideologjia e tregut të lirë përkrah një formë të re të ndërhyrjes së shumë qeverive kapitaliste në ekonominë globale. Të drejtat e shtetësisënë botë janë duke u shkelur sistematikisht dhe në shekullin 21 bota nuk është demokratike dhe marrëdhëniet nuk realizohen sipas demokracisë. Le të bëjmë demokracinë globale së bashku dhe le të vendosim se si do ta përcaktojmë fatin tonë.

Neve na nevojitet një kampionat për çdo bashkim që dëshiron të nisë një valë të re, hero është ai i cili flet në mënyrë transparente me popullin e tij dhe që ka ndërgjegje dhe nder, pavarësisht nëse nuk ka ekspertizë diplomatike.’

Në fund të fjalimit të tij, Rahimpur Azgadi theksoi krijimin e një bashkimi fetar dhe shpirtëror, dhe shtoi se: ‘Duhet ta tregojmë fytyrën e vërtet të krishtërimit, e jo fytyrën e kapitalit; fytyrën e vërtet të çifutëve, e jo të sionistëve, dhe realizimi i kësaj është me të me të vërtet i mundur.’Burimi : Rast Haber