Fillon stërvitja më e madhe e NATO-s në Detin e Zi

Publikuar në Maj 9, 2018, 1:29 a.m.

Sipas informacioneve të marra nga burimet e NATO-s, stërvitja do të zhvillohet mes datave 6-9 maj. Në stërvitje do të marrin pjesë 7 aleatet e NATO-s, Turqia, Spanja, Bullgaria, Rumania, Anglia, SHBA-ja  dhe Greqia.

Stërvitja “Mburoja e Detit 2018”, që është edhe më e madhja që zhvillohet në Detin e Zi, do të realizohet me 3 avionë patrullues detarë, pjesë e Grupit të Përhershëm Detar-2 të NATO-s, 5 avionë luftarakë dhe 21 anije luftarake.

NATO PLANIFIKON 106 STËRVITJE NË VITIN 2018

NATO, tatbikatlarla müttefikler arasındaki etkili ve hızlı bir şekilde hareket etme kabiliyetini geliştirmeyi amaçlıyor.

Këtë vit NATO planifikon të realizojë 106 stërvitje. Ndërsa aleatët e NATO-s pritet të marrin pjesë në rreth 180 stërvitje kombëtare dhe shumëkombëshe.Burimi : Sputnik News