Vatikani mohon marrëveshjen e pajtimit me Arabinë Saudite për të ndërtuar kisha për të krishterët që jetojnë në vendin mysliman

  • Kardinali Jean-Louis Tauran ka vizituar Arabinë Saudite
Publikuar në Maj 8, 2018, 1:06 a.m.

Mediat e Lindjes së Mesme raportuan një marrëveshje midis Arabisë Saudite dhe Vatikanit. Vatikani tha se raporti i një marrëveshjeje për të ndërtuar kisha ishte 'i rremë'

Raportet në mediat e Lindjes së Mesme pohuan se një marrëveshje historike ishte bërë me Kardinalin Jean-Louis Tauran (foto), por Vatikani e ka mohuar raportin

Vatikani ka mohuar një marrëveshje të tillë me Arabinë Saudite për të ndërtuar kisha për adhuruesit e krishterë në vendin arab.

Raportet në mediat e Lindjes së Mesme pohuan se një marrëveshje historike ishte bërë midis Kardinalit Jean-Louis Tauran dhe Muhammed bin Abdel Kerim Al-Issa të Lidhjes Botërore të Muslimanëve.

Por një zëdhënës i Vatikanit tha se raporti ishte 'i rremë'.

Raportet e marrëveshjes së supozuar për të ndërtuar kisha u u publikuan  në Egypt Independent.    

Kardinali ka vizituar Arabinë Saudite këtë vit dhe ka takuar familjen mbretërore, duke i kërkuar vendit musliman të trajtojë në mënyrë të barabartë qytetarët e saj.

Nuk ka kisha të krishtera në Arabinë Saudite, vendi i vetëm në rajon pa asnjë kishë.Burimi : Daily Mail