Myftiu i Rusisë: Vendet perëndimore pas ndarjes së muslimanëve

Publikuar në Prill 21, 2018, 3:35 a.m.

Muslimanët e Rusisë dënojnë çfarëdo veprim ushtarak jashtë ligjeve ndërkombëtare, tha Ravin Einoddin në një takim me ambasadorin e Iranit në Rusi, Mehdi Sanayee.

Vendet perëndimore janë duke ndarë Botën Muslimane për të arritur qëllimet e tyre, tha kreu i Këshillit të Myftinisë të Rusisë.

Duke thënë se muslimanët e Rusisë janë të gatshëm të zgjerojnë lidhjet kulturore-islamike me Iranin, ai falënderoi përpjekjet e Iranit në fushat fetare.

Në takim, i dërguari i Iranit në Rusi shprehu gëzimin e tij me qëndrimin pozitiv dhe ndjenjën e përgjegjësisë të Këshillit të Muftinisë të Rusisë për të bashkuar pasuesit e sektorëve të ndryshëm të Islamit.

"Tani, më shumë se kurrë, të rinjtë e rajonit duhet të kuptojnë idetë origjinale, racionale dhe të moderuara të Islamit; elita e të dy vendeve mund të ndihmojë me këtë, "tha Mehdi Sanayee.

Ai gjithashtu deklaroi se lidhjet Iran-Rusi janë më të mira se kurrë, gjë që natyrisht ndikon edhe tek muslimanët e të dy vendeve.Burimi : IRNA