Irani paralajmëron regjimin saudit për të mësuar nga fati i Sadamit

Publikuar në Prill 15, 2018, 3:21 p.m.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme, Bahram Kasemi paralajmëroi regjimin saudit për të mësuar nga miku i tij dhe aleati, Saddam Hussein.

Ata që kanë regjistruar emrat e tyre dhe vendet e tyre në listën e autorëve dhe kriminelëve në rajon dhe janë kategorizuar si diktatorë kriminalë  si Sadami, duhet të dinë se nuk mund t'i shpërfillin faktet duke bërë akuza të pabazuara kundër Iranit, tha Kasemi në reagimi ndaj pretendimeve anti-Iran të bëra nga Princi i Kurorës Saudite, Muhammed Bin Salman Al Saud dhe Ministri i Jashtëm Saudit Adel al-Xhubeir gjatë udhëtimit në Francë.

Shtetet rajonale nuk do ta harrojnë rolin e Arabisë Saudite në gjenerimin, përhapjen dhe armatosjen e ekstremistëve dhe terroristëve, të cilët në periudha të ndryshme dhe nën tituj të ndryshëm si Al-Kaeda dhe Daesh kanë kryer fatkeqësi humanitare në disa vende fqinje, në rajon dhe në botë.

Nëse nga ndonjë arsye, regjimi saudit sot duhet të ndryshojë fytyrën e tij dhe të maskojë sfondin e tij të errët dhe vetëm për shkak të rregullave emergjente duhet të shpenzojë miliarda dollarë për të blerë përkrahjen e disa vendeve ndër-rajonale, duhet të shqyrtojë  fatin e Saddam Husseinit, vuri në dukje Kasemi.

Ai vazhdoi duke thënë se fati i domosdoshëm i regjimit saudit nuk do të ndryshojë duke marrë një qasje të tillë, duke luajtur lojë të fajit, duke blerë mbështetje dhe siguri dhe duke sponsorizuar grupe terroriste.

Sundimtarët aktualë sauditë së bashku me regjimin sionist janë bërë simbol i agresionit dhe krimit në Lindjen e Mesme, tha Kasemi.

Ata i mbështesin flakët e paqëndrueshmërisë dhe trubullirave në rajon duke ndërhyrë në punët e brendshme të vendeve të tjera, shtoi ai.

Duke zhvilluar politika të papjekura dhe të rreme si mbështetja e Sadamit, krijimi dhe sponsorizimi i Al-Kaidës dhe Daeshit, orkestrimi i agresionit në Jemen dhe tani duke bërë përpjekje të këqija për t'u bërë aleat i regjimit sionist, disa liderë sauditë kanë angazhuar Azinë Perëndimore me kriza, tensione, paqëndrueshmëri dhe vazhdimësi luftërash, tha ai.

Kasemi gjithashtu shpreson se zyrtarët francezë kanë parasysh fatin e ish-agresorëve dhe diktatorëve rajonalë për mysafirët e tyre sauditë.Burimi : IRNA