Kryetari Bashar al-Assad: Përçarja, ekstremizmi armët kryesore të armiqve të Sirisë

Publikuar në Prill 14, 2018, 4:24 a.m.

Armët kryesore të përdorura nga armiqtë e Sirisë po përhapin ndarjen, përçarjen duke nxitur ekstremizmin dhe krijimin e skizmave intelektuale dhe fetare në shoqëri, tha kryetari i Sirisë, Bashar al-Assad.

Në një takim me delegacionet që morën pjesë në një konferencë mbi Kudsi, Jerusalemin, kryetari  Bashar al-Assad tha se:

"Uniteti i myslimanëve, i cili bazohet në diversitetin dhe aderimin në thelbin e fesë, është garanci për të mbrojtur komunitetet tona kundër parcelave perëndimore që synojnë për të na dobësuar dhe duke na ndarë. "

Ai gjithashtu theksoi rolin e studiuesve, dijetarëve dhe udhëheqësve fetarë në promovimin e dialogut midis tyre, si dhe midis të rinjve dhe publikut.

Konferenca dy-ditore që filloi të martën në Damask u organizua nga Ministria e Çështjeve Fetare të Sirisë  dhe një numër institucionesh iraniane. Studiues nga 15 vende morën pjesë në konferencë.

Delegacionet që morën pjesë në takim theksuan se uniteti i popullit sirian është tregues i rezistencës së udhëheqësve fetarë, veçanërisht në situatën aktuale në Siri dhe shpresojmë se në të ardhmen e afërt, Siria do të shohë fitoren përfundimtare mbi terrorizmin.Burimi : IRNA