Këtë herë Air India njoftoi: Izraeli u lejua të fluturojë në hapësirën ajrore të Saudisë

Publikuar në Mars 10, 2018, 4:35 p.m.

Air India më në fund konfirmoi lajmin se mbretëria saudite hoqi ndalimin 70-vjeçar dhe hapi hapësirën ajrore për fluturime direkte në Izrael për herë të parë.

Izraeli dhe Arabia Saudite duken të vendosur për të bërë zgjerimin e një hapësire ajrore në aleancën që ata kanë zhvilluar kundër Iranit.

AIR INDIA E VËRTETOI PËR HERË TË PARË

Është konfirmuar nga Air India se marrëdhëniet e ngushta të Kryeministrit të Indisë, Narendra Modi me Izraelin dhe Arabinë Saudite do të mundësojnë fluturime nga Nju Delhi në Tel Aviv nëpërmjet hapësirës ajrore saudite.

ZËDHËNDËSI FOLI PËR REUTERS

Reuters shpjegoi se zëdhënësi i Air India ‘kishte dhënë leje për fluturimet nga Nju Delhi në Tel Aviv nëpërmjet hapësirës ajrore të Saudisë’.

PËR 70 VJET KA QENË E MBYLLUR EDHE PËR IZRAELIN EDHE PËR FLUTURIMET NË IZRAEL

Hapësira ajrore e Arabisë Saudite, e cila nuk e njeh zyrtarisht shtetin e Izraelit, ka qenë e mbyllur për 70 vjet për aeroplanët izraelitë, si dhe për aeroplanët e vendeve të tjera në Izrael.

HISTORIA E GJATË PAS NJOFTIMIT TË HAARETZ

Një ditë pasi gazeta izraelite Haaretz njoftoi se kalimi i parë iu dha Air India, më 7 shkurt Drejtoria e Përgjithshme e Aviacionit Civil të Suudit e mohoi atë.

Por, Air India konfirmoi se kryeministri izraelit Benjamin Netanjahu, i cili u takua me Presidentin e SHBA-së Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë të hënën, këmbënguli që sauditët të japin një leje kalimi.

IZRAELI KA PLANE TË HAPËSIRËS AJRORE SAUDITE PËR T’A GODITUR IRANIN

Deri më tani, sa i përket medias, projektet e bashkëpunimit me Arabinë Saudite dhe përdorimit të hapësirës ajrore të Saudisë janë të rëndësishme për planet e sulmit të mundshme të Izraelit kundër Iranit.Burimi : Sputnik News