13 terroristë të ISIS-it u vranë në Afganistanin verior

Publikuar në Mars 8, 2018, 11:40 a.m.

Sipas Abdulhafiz Khashit, kreut të sigurisë të Shefit të Policisë Xhawzxhan, sulmet ajrore u kryen në krahinën Darzab të provincës.

13 terroristë, duke përfshirë dy qytetarë uzbekë të lidhur me grupin terrorist ISIS, u vranë në sulme ajrore, thanë autoritetet lokale të provincës veriore të xhawzxhan.

Sipas Abdulhafiz Khashit, kreut të sigurisë të Shefit të Policisë Xhawzxhan, sulmet ajrore u kryen në krahinën Darzab. 

Ai tha gjithashtu se asnjë civil nuk u dëmtua në sulmet ajrore dhe se forcat e reja janë vendosur në fushat e betejës.

Sulmet ajrore vijnë pasi zyrtarët lokalë shprehën shqetësime rreth një rritjeje të rëndësishme të ISIS dhe rritjen e pikave të terroristëve në rrethin Darzab.

Halima Sadaf, një anëtar i këshillit provincial Xhawzxhan, kishte deklaruar më parë se distrikti është praktikisht nën rrethimin e ISIS-it dhe kërkoi sulme ajrore në mbështetje të forcave afgane në fushën e betejës.

Ndërkohë, Khashi konfirmoi gjithashtu se kryeqyteti i rrethit Darzab ende mbetet nën rrethimin e terroristëve dhe forcat e sigurisë janë krejtësisht të gatshme për kundërsulm kundër terroristëve.Burimi : ABNA