Imam Hamenei : Shia, sunitë qëndrojnë krah për krah në Republikën Islamike të Iranit

Publikuar në Shk. 14, 2018, 6:23 p.m.

Fjalët e udhëheqësit u lexuan në konferencën e mbajtur mbajtur sot në qytetin juglindor të Zahedanit të Iranit (13 shkurt 2018).

Në një takim të 5 shkurtit me organizatorët e një konference për të përkujtuar dëshmorët e provincës juglindore Sistan dhe Balouchestan, Udhëheqësi vlerësoi "lidhjet vëllazërore" midis njerëzve të krahinës si "Simbol i Unitetit Islam "dhe një model për muslimanët e botës, shiitë dhe sunitë.

"Shehidllyki i një të riu musliman sunni në Mbrojtjen e Shenjtë (Iraku i imponoi luftën Iranit në vitet 1980) ... tregon se muslimanë shiitë dhe vëllezërit suni në Republikën Islamike afrohen njëra me tjetrën në fushat më të vështira të betejës", tha Ajetullah Hamenei në takim.

Udhëheqësi më tej kërkoi që realiteti rreth unitetit midis shiitëve iranianë dhe sunitëve të theksohet dhe të ekspozohet përmes veprave kulturore dhe artistike.

Ajetullah Hamenei i referohej më tej komploteve të armiqve për të minuar fuqinë e Republikës Islamike dhe tha se rezistenca e vendit kundër "barbarizmit modern", sanksionet ekonomike dhe të gjitha komplotet ushtarake dhe kulturore të armiqve i ka rrënjët e saj në fuqinë e besimeve fetare e popullit iranian.

Udhëheqësi në shumë raste kërkoi vigjilencë përballë goditjeve të armikut për të fituar një terren politik dhe kulturor në Iran, duke paralajmëruar se pasojat e një depërtimi të tillë do të ishin shumë më keq se ai i ndikimit ekonomik të armikut.

"Infiltrimi ekonomik dhe siguria natyrisht është i rrezikshëm dhe ka pasoja të rënda, por infiltrimi politik dhe kulturor i armikut (në Iran) është një kërcënim shumë më serioz që të gjithë duhet të jenë vigjilentë", tha Ajetullah Hamenei.

Si pjesë e planeve për infiltrimin kulturor, armiku ka bërë investime të mëdha për të ndryshuar gradualisht bindjet e popullit iranian, shpjegoi Udhëheqësi.Burimi : Tasnim News Agency