Profesori zviceran: Xhamia e Zonjës Masumeh një vend për ndryshime shpirtërore

Publikuar në Shk. 14, 2018, 12:04 a.m.

Profesor Francesco Paolo Campione pohoi se Xhamia e Shenjtë eZonjës Masumeh (a.s.)  është një vend fetar dhe shoqëror:

"Në një vend të shenjtë të mbushur me spiritualitet, njeriu mund të ndryshoi shpirtërisht në jetë dhe të arrijnë të vërtetën e tyre njerëzore. "

Profesor zviceran në një intervistë me Agjencinë e Lajmeve Hawzeh News tha: "Në jetën e sotme të modernitetit nuk ka shanse që njerëzimi të largohet nga tundimet dhe të ketë një kohë të qetë duke menduar për rëndësinë e vetëvlerësimit në jetë.Megjithatë, në një Xhami të Shenjtë si kjo, mund të kalojmë nëpër ndryshime të mëdha shpirtërore ".

Profesor Francesco Paolo Campione pohoi se Xhamia e Shenjtë e Zonjës Masumeh (a.s.) është një vend fetar dhe social: "Në një vend të shenjtë i mbushur me spiritualitet, mund të sjell nëpër ndryshime të mëdha shpirtërore në jetë dhe të arrijmë të vërtetën njerëzore."

Duke vënë në dukje se Xhamia e Shenjtë e Zonjës Masumeh (a.s.), është plot me bukuri, ai shtoi:  "Në këtë Xhami,  spiritualiteti dhe arti janë bashkuar së bashku, kështu që ne mund të ndiejmë një ndjejnë  të veçantë fetare këtu."

Udhëheqësi i Muzeut të Kulturave të Lugano në Zvicër, theksoi më tej rezultatet e mëdha të pastrimit të shpirtit dhe të mendimit mbi vetëbesimin e njeriut në jetë duke shtuar:

"Në jetën e sotme të modernitetit nuk ka asnjë shans për njerëzimin të largohet nga tundimet dhe të ketë një kohë të qetë duke menduar për rëndësinë e vetëvlerësimit në jetë. Megjithatë, në një vend të shenjtë si ky, mund të kalojmë nëpër ndryshime të mëdha shpirtërore ".

"Dikush mund të ndiejë spiritualitetin në çdo pjesë të arkitekturës në zonën e Xhamisë së Shenjtë të Zonjës  Masumeh". Përfundoi profesor Francesco Paolo Campione.Burimi : Hawza News