Ekspozita e Qilimave Persian në Bagdad për herë të parë

Publikuar në Shk. 11, 2018, 8:52 p.m.

Qilimat Persian ekpozohen për herë të parë në kryeqytetin e Irakut, në Bagdad, të mërkurën në mbrëmje.

Bagdadi është nderuar që të organizoi ekpozitën për kulturën dhe artin e civilizimit të madh perisian të Iranit, tha në ceremoninë e hapjes së ekspozitës Drejtori i Përgjithshëm i Departamentit të Arteve të Bukura të Irakut.

Sot, ekspertët dhe artistët iranianë po mbajnë një ekspozitë të madhe me reputacion në kryeqytetin irakian, në Bagdad, tha Shefik al-Mehdi.

Ai shtoi se Iraku nuk do të lejojë asnjë vend të dëmtojë marrëdhëniet Bagdad-Teheran.

Ekspozita e madhe tri-ditore e qilimave paraqet  84 qilima të çmuar të punuar mbi 65 vjet më parë.  Burimi : IRNA