Forumi në Senegal diskuton përkthimin e Kur'anit në frëngjisht

Publikuar në Shk. 10, 2018, 11:08 p.m.

Një forum u mbajt në Senegal për të paraqitur një përkthim të Kur’anit të Shenjtë në frëngjisht nga një studiues iranian.

Qendra Iraniane e Kulturës në Dakar organizoi këtë ngjarje të premten.

Ajo u ndoq nga atasheu kulturor iranian, Sejjid Hassan Esmati, dhe një numër i dijetarëve dhe figurave akademike të Senegalit.

Forumi filloi me një paraqitje të Abulakassem Fakhrit, përkthyesit të Kur'anit, dhe veprave dhe aktiviteteve të tij.

Studiuesit që morën pjesë në forum shprehën pikëpamjet e tyre për dhënien, duke theksuar se kjo ishte një vepër e vlefshme.

Secili prej pjesëmarrësve mori një kopje të përkthimit në fund të forumit.

Më herët, Abulakassem Fakhri  Ismati e kishte përshkruar përkthimin si një arritje të madhe Kur'anore.

Ai tha se në janar  shpërndarja e Kur’anit në Senegal ka qenë ndër aktivitetet kryesore të Qendrës Kulturore të Iranit në drejtim të diplomacisë Kur’anore.

Abulakassem Fakhri  iu desh më shumë se 20 vjet për të përfunduar përkthimin e Kur’anit në gjuhën franceze.

 Burimi : IQNA