78 terroristë 'neutralizohen' në operacionin e Turqisë në Siri

Publikuar në Shk. 7, 2018, 12:06 a.m.

18 objektiva të terroristëve në Sirinë Veriore, pranë kufirit turk gjithashtu të shkatërruara në sulmet ajrore gjatë natës, sipas ushtrisë turke

Të paktën 78 terroristë të PKK / KCK / PYD-YPG dhe Daesh-it u "neutralizuan" gjatë 24 orëve të fundit të Operacionit  Dega e Ullirit të  Turqisë, tha Shtabi i Përgjithshëm turk të enjten në mëngjes.

Deklarata gjithashtu tha se Forcat e Armatosura Turke shkatërruan 18 objektiva të tjerë terroristë gjatë sulmeve ajrore gjatë natës.

Një total prej 790 terroristësh janë "neutralizuar" që nga fillimi i operacionit më 20 janar, 2018, shtoi ushtria.

Autoritetet turke shpesh përdorin fjalën "neutralizuar" në deklaratat e tyre për të nënkuptuar se terroristët në fjalë ose u dorëzuan ose u vranë ose u kapën.

Turqia lançoi  Operacionin Dega e Ullirit së bashku me Ushtrinë e Lirë Siriane (FSA) për të pastruar terroristët PYD / PKK dhe Daesh nga Afrin, në Veri-Perendim të Sirisë. .

Sipas Shtabit të Përgjithshëm Turk, operacioni synon të krijojë siguri dhe stabilitet përgjatë kufijve të Turqisë dhe rajonit, si dhe për të mbrojtur sirianët nga shtypja dhe mizoria e terrorizmit.

Operacioni po kryhet në kuadrin e të drejtave të Turqisë të bazuara në të drejtën ndërkombëtare, rezolutat e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, të drejtat e vetbrojtjes në bazë të Kartës së OKB-së dhe respektin për integritetin territorial të Sirisë, tha ai.

Ushtria tha gjithashtu se vetëm objektivat e terrorit po shkatërrohen dhe "kujdesi maksimal" po përdoret për të shmangur dëmtimin e civilëve.

Operacioni po vazhdon "me sukses" siç është planifikuar, tha deklarata.

Afrin ka qenë një strehë e madhe për PYD / PKK që nga korriku i vitit 2012, kur regjimi Bashar al-Assadit në Siri u largua nga qyteti  pa luftëBurimi : Anodolu News Agency