Politikani gjerman i ekstremit të djathtë bëhet zëdhënës musliman

Publikuar në Jan. 26, 2018, 2:33 a.m.

Një politikan në anën e ekstremit të djathtë Alternativa për Gjermaninë (AfD), i njohur për retorikën e tij anti-myslimane, ka dhënë dorëheqjen nga bordi i saj dhe është konvertuar në Islam, tha partia të mërkurën.

Por, ndërsa Arthur Wagner e la postin e tij të udhëheqjes AfD në shtetin lindor të Brandenburgut, ai mbeti anëtar i partisë, i cili thotë se Islami është i papajtueshëm me kushtetutën e Gjermanisë dhe kërkon një ndalim mbi minaretet dhe burkën që mbulon fytyrën.

AfD u bë partia e tretë më e madhe e Gjermanisë në parlament pas zgjedhjeve të përgjithshme të shtatorit të kaluar.

Në fillim të muajit,  një ligjvënës i AfD shkaktoi një gënjeshtër pasi akuzoi policinë për "zbutjen e hordhive barbare, muslimane, dhunues të burrave" duke tweetuar në arabisht.

Partia tha se qëndronte për të drejtën kushtetuese të lirisë fetare, pavarësisht nga konvertimi i Arthur Wagnerit.

"Zotiria, Wagner gjithashtu mund të zgjedhë një tjetër fe, "i tha Daniel Friese, një zëdhënës i partisë, për Berliner Zeitung, duke vënë në dukje se Wagner kishte dhënë dorëheqjen nga bordi dy javë më parë.

"Zotëria,  Wagner dha dorëheqjen më 11 janar 2018, nga Këshilli i Shtetit  me vullnetin e tij. Vetëm më pas u bë e njohur se ai ishte konvertuar në Islam, "tha Friese për Reuters.

Wagner nuk pranoi të komentonte mbi konvertimin e tij. "Ai nuk dëshiron të flasë me shtypin. Ai beson se kjo është një çështje private, "tha zëdhënësi i partisë.

Raportimi nga Riham Alkousaa; redaktimi nga Mark HeinrichBurimi : Reuters