Izraeli urdhëron ndalimin e ndërtimit të Xhamisë pranë Hebronit

Publikuar në Jan. 19, 2018, 11:17 p.m.

Forcat e regjimit sionist urdhëruan ndalimin e ndërtimit të një xhamie, Të një dhome pranë qytetit Yatta, në jug të Hebronit, sipas burimeve lokale.

Rateb Xhabour, koordinator i Komisionit të vendbanimeve kolone  në Hebron, tha për Agjencinë Palestineze të Lajmeve WAFA se ushtria izraelite ia dorëzoi Muhammed Ali  Xhaber, një banor i fshatit Khallet ad-Dabi afër Yatta, një njoftim që e urdhëroi atë të ndalonte ndërtimin e një dhome në shtëpinë e tij.

Ai njoftoi gjithashtu palestinezët në zonën Masafer Yatta, në jug të Hebronit, ju ndalua ndërtimin e një xhami në zonë.

Ndërkohë, kolonët izraelitë nga vendbanimet e paligjshme pranë Maon dhe Havat Maon instaluan tela me gjemba në një tokë që u takonte palestinezëve nga fshati Tuwani, në lindje të Yatta-s.Burimi : IQNA