Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë: Veprimet e Izraelit në territorin palestinez janë të kundërligjshme

Publikuar në Jan. 15, 2018, 12:44 a.m.

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë njoftoi se Moska konfirmoi qëndrimin parimor të Rusisë për veprimet e kundërligjshme të Izraelit në territorin palestinez, përfshirë edhe Jeruzalemin Lindor.

Në një deklaratë të postuar në faqen zyrtare të Ministrisë u tha se: “Moska konfirmoi qendrimin parimor të Rusisë për veprimet e kundërligjshme të Izraelit në territorin palestinez, përfshirë edhe Jeruzalemin Lindor. Ne nuk mendojmë se kjo linjë e Izraelit ka ndihmuar në krijimin e kushteve të nevojshme për formimin e negociatave të drejtpërdrejta për zgjidhjen e të gjitha problemeve të statusit final midis izraelitëve dhe palestinezëve.”

‘VEPRIMET E MARRËVESHJES KANË SABOTUAR ZGJIDHJEN ME DY SHTETE’

Në deklaratë gjithashtu u tha se: “Vazhdimi i veprimeve të Izraelit për marrëveshje, duke i ulur shancat e tyre për krijimin e një paqeje të drejtë dhe të sigurt në Lindjen e Mesme, ka sabotuar zgjidhjen me dy shtete të krizës së Izraelit.”

Izraeli ka njoftuar se është konfirmuar plani për ndërtimin e më shumë se 1000 shtëpive strehimi në Bregun Perëndimor dhe se Izraeli ka konfirmuar se projektet shtesë të ndërtimit në territorin palestinez mund të miratohen së shpejti.Burimi : Sputnik News