Qendra Islame e Bostonit strehon të pastrehët në dimër

Publikuar në Jan. 14, 2018, 1:21 a.m.

Së bashku me strehimin, xhamia ofroi një vakt të ngrohtë për të pastrehët, si pjesë e disa përpjekjeve të marra nga muslimanët në Perëndim për të mbështetur nevojtarët.

Qendra Islame e Bostonit, Wayland, Massachusetts, ka hapur dyert e saj për të mirëpritur njerëzit e pastrehë që vuajnë nga moti i ftohtë në rrugë.

Iniciativa, e raportuar nga wcvb.com, vjen pasi disa organizata po përpiqen për t'i mbajtur njerëzit të ngrohtë nga të ftohtit e hidhur.

Së bashku me strehimin, xhamia ofroi një vakt të ngrohtë për të pastrehët, si pjesë e disa përpjekjeve të marra nga muslimanët në perëndim për të mbështetur nevojtarët.

Të shtunën, Islamic Relief Canada filloi një apel kombëtar për të ndihmuar të pastrehët gjatë sezonit të dimrit.

Ndërsa temperaturat kalojnë në -35 në pjesë të vendit gjatë fundjavës, bamirësia ndërkombëtare do të bashkohet me organizatat lokale në pesë qytete për të nisur një përgjigje të jashtëzakonshme në këtë dimër për të ofruar shtëpiza për dimër për ata që jetojnë në rrugë dhe në strehimore.Burimi : About Islam