Kanadaja sheh rënie në krimet e urrejtjes ndaj muslimanëve

Publikuar në Jan. 1, 2018, 4:26 p.m.

Krimet e urrejtjes në Kanada drejtuar kundër muslimanëve kanë rënë në vitin 2016 pas katër viteve të rritjeve të qëndrueshme, sipas një raporti të Statistikave të Kanadasë të lëshuar të martën.
Policia ka regjistruar 139 krime të tilla vitin e kaluar, duke zbritur në 20, duke shënuar një rënie prej 159 në vitin 2015. Krimet e urrejtjes ndaj muslimanëve ishin rritur në 250 për qind në periudhën 2012-2015.
Raporti vuri në dukje, megjithatë, se ndryshimet në procedurat e policisë dhe krimet e padëshiruara mund të anashkalojnë  shidrat e vërteta.
"Luhatjet rreth numrit vjetor të incidenteve mund të ndikohen nga ndryshimet në praktikat e shërbimit të policisë lokale dhe përfshirjen e komunitetit, si dhe gatishmërinë e viktimave për të raportuar incidentet në polici", thuhet në raport. "Numri i krimeve të urrejtjes të paraqitura në këtë deklaratë ka të ngjarë të jetë më i ulët se shkalla e vërtetë e krimit të urrejtjes në Kanada, pasi jo të gjitha krimet raportohen në polici".
Ndërsa krimet e urrejtjes të raportuara kundër muslimanëve ranë, ka pasur një rritje prej 3 për qind në krimet e urrejtjes në 1,409 në vitin 2016, për shkak të "incidenteve më të mëdhenj që synojnë aziatikët e jugut dhe arabët apo aziatikët perëndimore, popullsia hebraike dhe njerëzit në bazë të orientimit seksual". tha raporti i StatsCan.
Kjo është 47 më shumë krime të urrejtjes në vitin 2016 se një vit më parë.
Pjesa më e madhe e rënies në krimet e urrejtjes ndaj myslimanëve i atribuohet Kuebekit, ku u raportuan 16 incidente më pak se në vitin 2015.
Sulmet kundër hebrenjve kishin rritjen më të madhe në krimet e urrejtjes, duke u ngritur në 221 në vitin 2016 nga 178 incidente të raportuara vitin e kaluar.Burimi : World Bulletin