Prova të frikës së Izraelit nga Rezistenca... Rasti i Argjentinës!

Publikuar në Dhj. 31, 2017, 4:31 a.m.

Të dhënat që kanë janë zbuluar nga raportet janë prova se sionistët friksohen nga Aksi i Rezistencës dhe se po mundohen që ta përdorin çështjen e Jeruzalemit në mënyrën më të duhur për të përfituar prej saj. Sipas këtyre informacioneve, frika më e madhe e sionistëve ka të bëjë me hapat dhe përpjekjet qëështë duke bërë Seid Hasan Nasrallahu dhe kalimi i gjithë fronteve në mbështetje të lëvizjes së Rezistencës në stategjinë dhe planin që po organizojnë për të çliruar Jeruzalemin.

Kur Aksi i Rezistencës pati deklaruar se Izraeli po shkontre drejt një rruge të asgjësimit, u perceptua dhe u morr në konsideratë thjesht si një deklaratë e bërë nga një palë armike e sionizmit. Ndërkohë, populli i Rezistencës që ruan parimet e tij dhe që ka besim tek ndershmëria e Aksit të Rezistencës ishte i bindur sa aksi do të bënte atë që kishte thënë.

Shenjat e humbjes së shpresave që ka kapluar sionistët duket veçanërisht në përpjekjet për hyrjen në një luftë që do të fillojë nga zero të cilën janë të bindur se me forcat e tyre nuk mund ta përballojnë pasi i dështuan pranet për ndryshimin e balancës së frikës dhe detyrimit në rajon duke i dhënë mbështetje grupimeve terroriste dhe dështimit të përpjekjeve për nxitjen e normalizimit të marrëdhënieve.

Në këto luftra të fundit duket se sionistët do të përfshihen tërësisht të izoluar dhe pa mbështetjen politike që janë mësuar të kenë. Ky veprim i përshpejtuar dhe i pamatur i sionistëve bashkë edhe me provat e tejera të zbuluara që vërtetojnë frikën që ka kapluar sionistët na jep indikacionin se këto janë edhe prova që tregojnë se ekziston jë propabilitetet që nga kjo luftë të dalin me një humbje të thellë.

Lëvizjet e dyshimta që po shihen edhe në botën e largët janë prova që përforcojnë këtë teori. Dhe në të vërtetë rrënjët e kësaj arrijnë deri tek një projekt i vjetër i anglezve të cilët e kanë mbështetur me forcë për krijimin e një shteti sionist. Ky ka qënë një projekt i krijimit të “shtetit sionist” në Argjentinë!

Çfarë po ndodh në Argjentinë?

Në një artikull që ka publikuar shkrimtari francez me një rrjet shumë të gjërë njohjesh, Thierry Meyssan është tërhequr vëmendja e lexuesve në lidhje me një ngjarje të dydhimtë në Argjentinë. Në këtë artikull shkrimtari shprehet se: “Zyrtarët argjentinasë janë duke hetuar në lidhje me arsyet pse një miliarder anglez ka blerë në Patagonia (zonë e vendosur në jug të Argjentinës dhe Kili) një truall të përmasave të mëdha dhe përpos kësaj është mësuar se në këtëtruall do të ndërtohen “kampe pushimi” për dhjetra mijëra ushtarë izraelitë.”

Shkrimi vazhdon si më poshtë; “Ushtria izraelite ka zhvilluar “kampe pushimi” për ushtarëtt e saj që prej Luftës Falkland. Çdo vit, një numër ushtarësh që mendohet të variojë nga 8 mijë deri në 10 mijë vizitojnë territoret e Joe Lewisdhe qëndrojnë aty për dy javë. Dhe për këta ushtarë pushuesë izraelitë janë ndërtuar me dhjetra mijëra vende pushimi brenda këtij territori. Në të njëjtën kohë, vendi fqinj Kili i ka kaluar bazën e tij nëndetare Izraelit. Në të njëjtën kohë, për më tepër indigjendët Mapuçu të zonës së Patagonjës së Argjentinës dhe Kilit janë shprehur tepër të habitue se Rezistenca e Parardhësve Mapuçu të këtyre territoreve (RAM) ka rifilluar aktivitetin e tij me qendër në Londër. Kjo organizatë e fshehtë që kërkon pavarësi, është pranuar si një organizatë ndarëse e përligjur nga pala e majtë e Argjentinës, ndërkohë që nga udhëheqësit Mapuçu kjo shihet si një sipërmarrje e iniciuar nga miliarderi George Soros.”

Në fund të këtij artikulli, shkrimtari tërheq vëmendjen duke u shprehur se: “Që sot e tutje është bërë e pamundur që të kuptojmë nëse Izraeli ka filluar një program ekonomik në Antarktikë, apo është duke ndërtuar një mundësi tjetër ku mund të shpërngulet pas ngjarjeve që mund të përjetohen në Palestinë.”

A është kjo gjithçka që po ndodh në Argjentinë?

Ç’është e vërteta, shkrimtari francez, Meyssan nuk i ka marrë në konsideratë të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur në Argjentinë. Në një raport të publikuar nga faqja e lajmeve “alquds al-arabi” në muajin gusht të vitit 2017 është tërhequr vëmendja e lexuesve me njëfoto qëështë publikuar nga llogaria personale në rrjetet sociale të ambasadorit izraelit që ndodhet në Argjentinë ku ka theksuar dashurinë mes këtyre dy shhteteve nëpërmjet “shit-blerjes së zemrave”.

Në hartë vihet re se në hartë nuk përfshihen Bregu Perëndimor dhe kodrat Golan që ndodhen në Siri dhe janë të pushtuara.

Në deklaratën e tij, zëdhënësi i ministrisë së jashtme izraelite, Emmanuel Nahshonështë shprehur se kjo ngjarje nuk ka qënë një shkëmbim politik mes dy ministrive dhe se kjo hartë nuk përmban kurrësesi asnjë ngjyresë politike dhe se kjo foto ka pasur për qëllim vetëm të krahasojë madhësinë e Argjentinës dhe të Izraelit. Faqja mediatike online e ka përfunduar raportin duke u shprehur se “Që në momentin qëështë pushtuar Bregu Perëdimor dhe zona e Golanit në vitin 1967, ministritë e Izraelit dhe përfaqësuesit në mbarë botën të Izraelit kanë filluar të shpërndajnë dhe tëtregojnë një hartë të Izraelit ku përfshihet edhe Bregu Perëndimor.”

Alternativa e Argjentinës së Vjetër

Siç dihet tashmë, Argjentina ka qënë një ndër alternativat për krijimin e një shteti izraelit siç ka qënë Uganda si dhe Palestina, ku u krijua ky shtet. Në kongresin e Baselit, lëvizja sioniste pësoi një ndarje në dy pjesë duke qënë se një palë kërkonte ta krijonte të jashtëquaturin atdhe në Palesinë, ndërkohë që pjesa tjetër kërkonte ta krijonte në Argjentinë. Hebrenjtë e pasurë anglezë mendonin se rajoni më i mirë për krijimin e shtetit izraelit ishte Argjentina dhe nuk ishin shumë entuziastë për të investuar në projektin e Palestinës. Ndoshta nuk e donin një projekt të këtillë për shkak se ishin tëvetëdijshëm për komplikacionin politik që dotë krijonte ky projekt. Për këtë arsye, të pranishmit në konferencë u ndanë në dy grupe në lidhje me këtë çështje. Në këtë aspekt, pala e parë mbështeste faktin se kjo ishte vetëm një tezë religjoze se këto territore përbënin tokën e premtuar për këtë arsye mbështesnin alternativën e Ugandës dhe Argjentinës. Ndërsa pala tjetër e kundërshtnte këtë gjë dhe shpreheshin se i vetmi vend ku mund të krijohej një shtet izraelit ishte në territoret e Palestinës.

Cili është përfundimi që duhet të nxjerrim?

Sionistët, ndoshta të nisur edhe nga pikëpamja e frikës kanë rënë në një dyshim të madh se disa nga armiqtë hipokritë të Rezistencës janë duke kërkuar për një shtet tjetër alternativë. Pas rritjes së mbështetjes ndaj rezistencës dhe zhvillimet që kanë marrë jetë në kampet ushtarake të Rezistencës, ndoshta ende nuk janë të vetëdijshëm për përmasat që ka fituar humbja e shpresës. Ose ndoshta mendojnë se ky është vetëm një reflektim i një pjese të vogël të realitetit dhe pjesa tjetër më e madhe mbetet pjesë e luftës psikologjike.

E megjithatë, pavarësisht gjithë përpjekjeve për ta mbuluar të vërtetën nën çarçafët e mashtrimeve ata që janë të logjikshëm dhe largpamës mund ta shohin të vërtetën. Informacionet që kanë rredhur nga raporte të ndryshme në lidhje me këtë situatë, përbëjnë prova konkrete se sionistët kanë frikë nga Aksi i Rezistencës dhe se po mundohen të përiftojnë nga situata duke e bërë çështjen e Jeruzalemit si prioritet. Sipas këtyre informacioneve, frika më e madhe e sionistëve vjen nga zhvillimet që ka marrë përsipër Seid Hasan Nasrallah dhe nga fika se të gjithë frontet e Rezistencës mund të mblidhen dhe të krijojnë një stategji dhe një plan të përbashkët për të çliruar Jeruzalemin.

Raportet e shërbileve të inteligjencës sioniste që janë publikuar në faqe të ndryshme interneti si Debka ka bërë me dije sesa dëm mund të shkaktojnë raketat ditore të hedhura nga Gaza drejt sionistëve. Në raportet e sionistëve, këto raketa përmajnë torturën kineze, që njihet ndryshe edhe “pikat e ujit” të cilat shkatërrojnë pak nga pak dhe dalëngadalë. Në raport thuhet se ekziston një bashkëpunim mes Iranit, Hizbullahut dhe Rezistencës, një koordinacion që kalon në territret arabe dhe shtrihet deri në Irak. Ky  koordimin mes këtyre partnerëve është duke përgatitur një luftë të madhe për të çliruar Jeruzalemin.

Nga këto prova mund të arrijmë në përfundimin se, situata ka arritur në një pikë kur sionistët janë duke humbur bastin për krijimin e një shteti sionist në territoret e Palestinës, se pas fitores së Rezistencës dhe dështimit të planeve të Izraelit dhe po drejtohet drejt një humjeje të thellë të sionistëve në luftën e ardhshme që pritet të ndodhë në rajon. Për më tepër, të gjithë mund ta shohin seriozitetin, ndershmërinë dhe aftësitë e vërteta të Rezistencës. Duke marrë parasysh ngjarjet që janë duke ndodhur gjatë këtyre kohëve të fundit, ndoshta edhe janë duke u bërë përpjekje për të vënë në jetë alternativën e vjetër të Argjentinës.

Nuk mund të themi kurrësesi se punët janë kaq të thjeshta dhe kaq të shpejta. Megjithatë, ngjarjet po çojnë drejt një lufte të madhe dhe drejt dhënies së kurbanëve të mëdhenj.Burimi : İntizar.web