Ceremonia që shënon ditëlindjen e shenjtë të Profetit të Shenjtë në Bosnjë

Publikuar në Dhj. 5, 2017, 12:58 a.m.

Një ceremoni kulturore-fetare vjetore e titulluar "Salam Ja Resulallah" (përshëndetjet O i Dërguari i All-llahut) është duke u zhvilluar që nga 20 nëntori në 2017 - Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë.

Një numër i madh qytetarësh dhe turistësh boshnjakë në kryeqytet morën pjesë në program, që u mbajt me rastin e përvjetorit të ditëlindjes së Profetit të Shenjtë, Muhammed (a.s.).

Farid Davoudoviç, një udhëheqës i lartë i Këshillit të Bashkimit të Muslimanëve në Sarajevë, theksoi domosdoshmërinë e përkujtimit të një rasti të mbarë për të thelluar dashurinë e Profetit të Shenjtë në zemrat e muslimanëve.

Ai vuri në dukje se muslimanët duhet të rishikojnë Hadithet e Pejgamberit (a.s.) vazhdimisht dhe të veprojnë sipas mësimeve të tij në jetën e tyre.

Qytetet e tjera të Bosnjes do të organizojnë ceremoninë deri më 15 dhjetor me programet anësore, duke përfshirë panaire librash, seminare fetare, shoqërore dhe kulturore.Burimi : ABNA