Rriten sulmet ndaj xhamive në Holandë

Publikuar në Dhj. 2, 2017, 12:29 a.m.

Ka pasur një rritje në numrin e sulmeve që synojnë xhamitë në Holandë, sipas një raporti të lëshuar nga një universitet turk të hënën.

Botuar nga Stambolli Sabahattin Zaim University, 2016 Hollanda Raporti i të Drejtave të Njeriut tha se në vitin 2016, pati 72 sulme ndaj xhamive në Holandë krahasuar me 28 sulmet e një viti më parë.

Racizmi dhe Islamofobia vazhdojnë të jenë një çështje e rëndësishme e të drejtave të njeriut në vend, tha ajo.

Ai theksoi gjithashtu një raport tjetër të publikuar në 2017, i cili tha se emigrantët në vend ndjehen më pak të sigurt krahasuar me holandezët dhe grupi që ndihej më pak i sigurt janë surinamezët, pataj turqit.

Sipas raportit, ka 475 xhami në Holandë.Burimi : Anodolu News Agency