Forumi për Pejgamberin e Shenjtë (a.s.) do të mbahet në Indi

Publikuar në Nën. 15, 2017, 4:33 a.m.

Një forum i titulluar "Pejgamberi i Shenjtë (a.s.) : Rruga e Unitetit Musliman "është planifikuar të mbahet nga Qendra Kulturore Iraniane në Rawalpindi të Pakistanit.

Sipas faqes së internetit të Organizatës Islamike të Kulturës dhe Marrëdhënieve (ICRO), plani për të mbajtur ngjarjen u diskutua në një takim mes Allama Arif Hussein Wahedi, anëtar i Këshillit të Ideologjisë Islamike dhe Sekretar i Përgjithshëm i Lëvizjes Islamike të vendit, me Ali Aqanouri, kreu i Shtëpisë së Kulturës Iraniane në Rawalpindi.

Allama Wahidi në këtë takim foli për masat e marra për të zhvilluar marrëdhënie me dijetarët pakistanezë sunitë dhe theksoi domosdoshmërinë e unitetit midis dijetarëve shia të lëvizjes islamike të Pakistanit dhe grupeve sunite në vend.

Zyrtari iranian gjithashtu theksoi rëndësinë e forcimit të unitetit dhe bashkëpunimit midis muslimanëve.

Ai tha se Shtëpia e Kulturës Iraniane në Rawalpindi do të  organizoi Forumin më 28 dhjetor, 2017, duke shtuar se do të marrin pjesë figura të shquara muslimane.Burimi : IQNA