Dorëshkrimi i Kur’anit i shekullit të shtatë do të shfaqet në E.B.A.

Publikuar në Nën. 10, 2017, 4:26 a.m.

Programi i vjeshtës për Mbretërinë e Bashkuar-Emiratet e Bashkuara Arabe 2017 Viti i Bashkëpunimit Kreativ u njoftua të dielën në Abu Dhabi, me një numër ngjarjesh, duke përfshirë një ekspozitë dixhitale të dorëshkrimit të shekullit të shtatë të Kur’anit, gjetur në Birmingham.

Organizuar nga Këshilli Britanik dhe në partneritet me subjekte të tilla si Ministria e Kulturës dhe Zhvillimit të Njohurive të Emirateve të Bashkuara Arabe, viti 2017 i Bashkëpunimit të Mbretërisë së Bashkuar në Emiratet e Bashkuara Arabe synon të forcojë lidhjet kulturore midis dy vendeve.

Philip Parham, ambasadori britanik në Emiratet e Bashkuara Arabe, tha se Britania e Madhe po kërkon të forcojë më tej marrëdhëniet e saj me Emiratet e Bashkuara Arabe, njoftoi GNews.  

Duke komentuar programin e vjeshtës, Philip Parham tha se një nga pikat kryesore është ekspozita digjitale e dorëshkrimit të Kur'anit që gjendet në Birmingam.

"Këto faqe të Kur’anit janë dorëshkrime në pergamene që janë dëshmuar nga radio karboni që daton të jetë një nga shembujt më të hershëm ekzistues të librit të shenjtë islamik.

"Ekspozita do të udhëtojë në Abu Dhabi, Sharjah dhe Dubai, dhe do të kombinohet me një program arsimor të bisedimeve dhe punëtorive", shtoi ai.Burimi : IQNA News