“Klerikëve katolikë t’iu lejojhet martesa” – Papa Françesku

Publikuar në Nën. 8, 2017, 7:10 a.m.

Papa Françesku dëshiron që klerikëve katolikë romakë t’iu lejojë martesën.

Papa Françesku ka kërkuar që të fillohet me debat rreth mundësisë që klerikëve katolikë romakë në Brazil t’iu lejohet martesa, lajmërojnë burimet nga Vatikani.

Është e njohur se, për shembull, në Afrikë, shumë priftërinj kanë të dashura por edhe fëmijë. Papa konsideron se situatat e tilla duhet të rregullohen në një mënyrë të ligjshme, transmeton gazetametro.net.

Pontifeksi (Papa) ka pranuar të diskutohet rreth heqjes së pjesshme të celibatit (beqarisë priftërie) dhe se do të vijë deri te votimi i mundshëm i peshkopëve brazilian.

Kardinali Hummes pohon se ka kërkuar nga Papa Françesku që të caktojë “viri probati” gjegjësisht, priftëria e meshkujve të martuar. Gjithashtu lutje ka paraqitur edhe Erwin Krautler i cili njëkohësisht ka propozuar që të shqyrtohet edhe priftëria e grave.