Pakistani dhe Irani akorduan bashkëpunimin ushtarak

Publikuar në Nën. 7, 2017, 6:43 a.m.

Shefi i shtabit kryesor të ushtrisë pakistaneze gjenerali Kamar Xhavid Bajva, ishte në vizitë zyrtare në Iran, me ç’rast ka biseduar për çështjet e ndryshme, duke përfshirë edhe sigurinë ndërkufitare.

Gjeneralin pakistanez të hënën në ceremoninë zyrtare në Teheran e ka pritur shefi i shtabit kryesor të ushtrisë iraniane, gjeneral kolonel Muhamed Hysen Bakëri.

Në takimin prapa dyerve të mbyllur dihet se temat që janë trajtuar ishin bashkëpunimi më i përafërt ushtarak dhe përpjekjet për sigurimin e sigurisë së kufijve në mes dy vende.

Zyrtarët më të lartë ushtarak iranian gjatë javëve të fundit kanë mbajt shumë takime me kolegët e jashtëm për të koordinuar përpjekjet në luftë kundër terrorizmit dhe vendosjes dhe forcimit të sigurisë rajonale.

Islamabadi ka premtuar se do të përdor të gjitha përpjekjet në dërgimin e formacioneve ushtarake në kufirin e përbashkët me Iranit, posaçërisht pas sulmeve të mëdha terroriste kundër kufitarëve iranian dhe forcave të sigurisë nga Pakistani.

Në njërin nga këto sulme në prill të këtij viti militantët  e armatosur kanë vrarë dhjetë kufitar iranian të cilët kanë patrulluar bizë kufirit në rajonin iranian Mirjaveh në krahinën Sistan-Ballugjistan. Përgjegjësinë për këtë sulm e ka marr grupi terrorist  Jaish al Adl.Burimi : Logično