“Një dialog të brendshëm mbi Kosovën dhe Metohinë”- Vuçiç kërkon nga serbët

Publikuar në Nën. 1, 2017, 1:28 a.m.

Dje u diskutua zyrtarisht për dialogun e brendshëm në Serbi për Kosovën, kreu i grupit, Marko Gjuriç, ka thënë se njerëzit duhet të përfshihen më shumë për diskutimin e kësaj çështje, që ende është shumë të ndjeshme.

Në takimin e parë të së hënës të grupit punues të sapo formuar të Serbisë mbi Kosovën, kreu i saj, Marko Gjuriç, tha se synonte të inkurajonte një debat më të gjerë publik mbi ish-provincën që shpalli pavarësinë në 2008 – të cilën Serbia nuk e ka njohur – raportoi agjencia e lajmeve Tanjug.

Duke shtuar se ai shpresonte se debati do të ishte i hapur, “Në debat duhet të përfshihen institucionet shtetërore, akademikët, publikun, përfaqësuesit e organizatave të ndryshme nga shoqëria civile dhe, sa më shumë që të jetë e mundur, qytetarët”, tha Gjuriç

Presidenti Aleksandër Vuçiç njoftoi formimin e “grupit të punës” për fazën e dytë të bisedimeve të shumta të vendit në lidhje me “dialogun e brendshëm” në Kosovë më 17 tetor.
Grupi duhej të mbështeste autoritetet në monitorimin dhe përparimin e një dialogu të brendshëm mbi Kosovën dhe përbëhet nga përfaqësues të, të gjithë ministrive, Zyra për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile dhe Sekretariati për Legjislacion.

Qeveria e quajti Gjuriçin, si kreun e Zyrës së shtetit për Kosovën dhe një anëtar i Partisë në pushtet në pushtet, si kreu i grupit të punës. Presidenti Vuçiç ftoi të gjithë qytetarët të bashkohen me atë që ai e quajti “një dialog të brendshëm mbi Kosovën dhe Metohinë”, kështu që “ne nuk do e lëmë këtë barrë pasardhësve tanë”, tha Vuçiç.