Malajzia organizojë Konferencë mbi Palestinën

Publikuar në Tet. 12, 2017, 12:51 a.m.

Një konferencë mbi çlirimin e Kudsit (Jerusalemit)  dhe Palestinës  ka filluar në Malejzi , më 9 tetor 2017.
Një numër i organizatave malajziane, duke përfshirë Këshillin Konsultativ Malajziase për Organizatën Islamike (MAPIM) dhe Sekretariatin e Këshillit të Dijetarëve Musliman, do të organizojnë së bashku këtë ngjarje.
Abbas Khameyar,  Përfaqësuesi Ndërkombëtar i Organizatës Islamike të Kulturës dhe Marrëdhënieve (ICRO) dhe kreu i Këshillit të Palestinës, është planifikuar të  flasë në konferencë.
Konferenca do të zhvillohet  në Hotelin Carlton, në Shah Alam, në shtetin Selangor, të Azisë Juglindore.
Përfaqësuesit nga grupet palestineze ‘Hamas’ dhe ‘ Fatah’ gjithashtu do të marrin pjesë në konferencën dy-ditore.
Ajo ka për qëllim diskutimin e planeve strategjike për mbrojtjen dhe çlirimin e xhamisë së Al-Aksa dhe Palestinës.Burimi : ABNA