Qendra Islame në Moskë mban ceremonitë e zisë në Muharrem

Publikuar në Tet. 10, 2017, 1:22 a.m.

Qendra Islame e Moskës mban ceremonitë e zisë në Muharrem.

Ngjarjet shënojnë përvjetorin e martirizimit të Imam Husejnit (a.s.) dhe shoqëruesve të tij besnikë në Betejën e Qerbelas të 680.

Pasuesit e Ehl-ul-Bejtit marrin pjesë në ceremonitë gjatë dhjetë ditëve të para të Muharremit.

Çdo vit në Muharrem, në muajin e parë  sipas Kalendarit Hënor të Hixhrit, muslimanët shiitë dhe shumë të tjerë në mbarë botën mbajnë ceremoni duke mbajtur zi për rastin e trishtuar.

Imam Husejni (a.s.) dhe shokët e tij u martirizuan nga forcat e Jezidit, sundimtarit tiranik të kohës, në ditën e Ashures, ditën e dhjetë të muajit Muharrem.Burimi : ABNA