Arrestohet në Angli njeriu që postoi në Facebook: 'Përfundimi i Jetës së Çdo Muslimani'

Publikuar në Tet. 9, 2017, 1:33 a.m.

Është arresuar një burrë që pretendohet se ka postuar në Facebook, ai nuk kishte asnjë shqetësim rreth përfundimit të jetës së ndonjë muslimani.

Eric King, 63 vjeç, akuzohet për ndarjen e përmbajtjeve të tjera të turpshme duke përfshirë një video të një njeriu që përdhosë Kur'anin.

Një tjetër postim në llogarinë  e tij shkruan:

"Islami duhet të fshihet nga faqja e dheut, nëse kjo do të thotë të vrasësh të gjithë muslimanët, kështu duhet të bëhet," shpërndahet postimi në lidhje me fenë.  

Më pas, Faqja e Kingut  lëshoi ​​një post të plotë më 15 shtator, i cili më pas është hequr, duke thënë: 'Pse jemi të detyruar të përjashtojmë të gjithë këta emigrantë, ata janë llumi i botës që i urrej të gjithë,  unë kam kurrfar shqetësimsh për t'i dhënë fund jetës së ndonjë muslimani, ata janë më se të lumtur që i japin fund jetës së të gjithë njerëzve të bardhë, po vjen dita kur ne njerëzit e bardhë të vërtetë të Britanisë së Madhe do të revoltohen dhe do ta kthejnë vendin ". 

Një burrë  vendas i cili u ankua për postën e Eric Kingut, por nuk donte të prezentohej , tha: "Isha i tmerruar kur  shihja në Facebook se Eric King kështu publikisht po mbante fushatën e tij të urrejtjes.

'Kërcënimet e dhunshme ndaj muslimanëve më shqetësojnë shumë duke pasur miq dhe duke ditur njerëzit e këtij besimi jetojnë në Angli.

King i St Austell, Cornwall, nuk pranoi të komentojë mbi reagimin ndaj posteve të tij raciste.

Policia tha:

'Një burrë 63 vjeçar nga St Austell u arrestua me dyshimin për botimin e materialit kërcënues me shkrim që synonte të nxiste urrejtjen fetare.

'I dyshuari tani është liruar, por është nën hetim, në pritje të hetimeve të mëtejshme që do të kryhen.'Burimi : Metro News