Salih Aruriështë tashmë zëvendës-kryetari i Hamasit

  • Salih Aruriështë tashmë zëvendës-kryetari i Hamasit
Publikuar në Tet. 7, 2017, 12:01 a.m.

Një prej udhëheqësve të Hamasit, që u dëbua nga Turqia dhe nga Katari, Salih Aruri është zgjedhur zëvendës-kryetar i byrosë.

Televizioni Al-Xhazira i Katarit ka bërë me dije se Salih Aruri i Hamasit është zgjedhur zëvendës-kryetar i byrosë.

Gjatë periudhës së Halid Meshali ishte kryetar i byrosë politike, detyrën e zëvendësit të tij e bënte Musa Ebu Meruku.

Izraeli e njeh Salih Arurin si përgjegjës të operacioneve ushtarake të Hamasit nëWest Bank.

Përpara se Turqia dhe Izraeli të bënim marrëveshjen për normalizimin e marrëdhënieve në mesin e tyre, Salih Aruri jetonte në Turqi; por pas marrëveshjes së normalizimit me kërkesën e Izraelit, Turqia e dëboi Salih Arurin.

Megjithatë, edhe qëndrimi në Katar i Salih Arurit nuk zgjati shumë. Qeveria e Katarit, nën presionin e udhëheqësve të Arabisë Saudite dhe vendeve të tjera të Gjirit se Katari ishte duke mështetur terrorizmin u detyrua ta dëbonte Salih Arurin.

Në periudhën kur Arabia Saudite dhe aleatët e saj filluan embargon ndaj Katarit, pasi u largua nga Katari, Salih Aruri u vendos në një qytet në jug të Bejrutit, i cili është nën kontrollin e Hizbullahut.Burimi : Yakın Doğu Haber