Kryetari i Bashkisë së Londrës: Gjuha e Trump-it në lidhje me muslimanët ngjashëm me retorikën e Daeshit

Publikuar në Shta. 26, 2017, 11:42 p.m.

Kryebashkiaku i Londrës akuzoi Donald Trump-in për përdorimin e gjuhës së Daesh-it  dhe "duke luajtur lojën e tyre" duke miratuar retoriken e  e grupit terrorist në përplasjen e qytetërimeve.

Duke folur në një aktivitet të Guardian Live në konferencën e Partisë Laburiste në Brighton, Sadik Khan tha se ishte një "pjesëmarrës ngurrues" në armiqësinë e vazhdueshme mes vetes dhe presidentit të SHBA-ve.

Por, Sadik Khan e bëri të qartë se ai u ofendua nga thirrja e Trump-it për një ndalim ndaj muslimanëve dhe pretendimi i presidentit amerikan që ai do të bënte një përjashtim për politikanë të Laborist.  

"Mendimi im është së pari" Unë nuk jam i jashtëzakonshëm "dhe së “dyti mendoni për atë që po thoni ". Sepse ajo që po thoni nuk është e ndryshme me atë që thotë Daeshi apo i ashtuquajturi ISIS-i.

"Ata thonë se ka një përplasje qytetërimesh, nuk është e mundur të jesh musliman dhe perëndimorë, dhe perëndimi na urren. Dhe ju po e luani lojën e tyre pa dashje, po i ndihmoni".   

Duke folur për kryeredaktoren e Gardianit, Katharine Viner, Sadik Khan vlerësoi kontributin që muslimanët amerikanë i kishin bërë vendit, duke përfshirë studentët, artistët dhe politikanët.

Ai tha se ndalimi i Trump-it për udhëtarët nga një numër vendesh me shumicë muslimane dha "përshtypjen e gabuar" të fesë.

"Unë jam perëndimor, por edhe një musliman shumë krenar. Ka disa njerëz që duan të ndajnë komunitetet tona - unë nuk do t'i lejoj ato ndarje," tha Sadik Khan.Burimi : The Guardian