Sindikata e Punëtorve kanadezë bashkohet me bojkotin kundër Izraelit

Publikuar në Shta. 10, 2017, 11:39 a.m.

Sindikata më e madhe kanadeze e sektorit privat të Kanadasë me mbi 310,000 anëtarë anembanë vendit ka miratuar një mocion në mbështetje të një lëvizjeje globale duke bërë thirrje për bojkotimin e regjimit izraelit.

Unifor, një sindikatë e përgjithshme në Kanada, kaloi lëvizjen pro-bojkotuese të Divestimit dhe Sanksioneve (BDS) në konventën e tyre të fundit në Winnipeg, nga 18-20 gusht. BDS është një lëvizje e cila punon për t'i dhënë fund mbështetjes ndërkombëtare për shtypjen e regjimit izraelit të palestinezëve dhe për t'i bërë presion regjimit në përputhje me ligjin ndërkombëtar.

BDS u iniciua në vitin 2005 nga më shumë se 170-të  organizata palestineze dhe që atëherë, mijëra vullnetarë në mbarë botën janë bashkuar në BDS për të ndihmuar në promovimin e kauzës palestineze.

Gjatë konventave të saj në Winnipeg, Unifor lëshoi ​​Rezolutën nr. 5 të titulluar "Vetëvendosja Palestineze dhe Lëvizja për Bojkotin, Çlirimin dhe Sanksionet".

Rezoluta betohet  se Unifor mbështet përdorimin e ndarjes, bojkotit dhe sanksioneve ("BDS") që janë në shënjestër të atyre sektorëve të ekonomisë dhe shoqërisë së Izraelit që përfitojnë nga pushtimi i vazhdueshëm i territorit palestinez.

Sindikata  kanadeze përsëriti mbështetjen e saj për BDS deri në kohën kur regjimi izraelit zbaton një ndalim të përhershëm në ndërtimin e mëtejshëm të vendbanimeve në territoret e pushtuara palestineze.

Unifor gjithashtu ka shprehur mbështetjen e tij për krijimin e një shteti të vërtetë sovran palestinez,  ndërsa kundërshtoi të gjitha përpjekjet për të ndaluar, dënuar ose detektuar në mënyrë tjetër. Regjimi i Izraelit raportohet se mund të humbasë deri në  10.5 miliardë dollarë në vit si rezultat i mbështetjes së shprehur nga mbështetësit e BDS.Burimi : FAN