Kryetari i Komunës së Venedikut:Çdokush që thërret 'Allahu Ekbar' në Venedik do të vritet

Publikuar në Shta. 8, 2017, 2:05 a.m.

Kryebashkiaku i diskutueshëm i Venedikut ka deklaruar se çdokush që thërret "Allahu Akbar" në Sheshin e Shën Markut do të vritet.

Luigi Brugnaro tha gjithashtu se qyteti italian është më i sigurt se Barcelona, ​​ku terroristët vranë 13 vetë në fillim të këtij muaji, në një sulm në La Poste në La Rambla.

Sipas The Times, Brugnaro tha: "Ne mbajmë gardën në gadishmëri.”

"Nëse dikush shkon në Sheshin e Shën Markut duke thirrur 'Allahu Akbar', do ta vrasim.

"Një vit më parë, thashë pas katër hapave, tani pas tre."

Duke mbrojtur  fjalët e tij në një konferencë në Italinë veriore, ai shtoi: "Unë kurrë nuk kam qenë politikisht korrekt, unë jam i pasaktë, unë do të gjuaj, ne do të gjuajmë".

Barriera konkrete janë instaluar në disa nga vendet më të njohura të Italisë pas vrasjeve në Barcelonë.

Vendet kryesore turistike në Milano, Romë, Bolonjë dhe Torino kanë shtuar të gjitha  sigurinë në zonat e këmbësorëve. Ndonëse Italia nuk ka pësuar ndonjë sulm në territorin e saj, ka pasur paralajmërime të përsëritura nga ISIS-i  se vendi është në listën e tij të goditjeve.Burimi : ABNA