Ambasadori kinez në Irak: Xhamia e Shenjtë e Imam Aliut burim i respektit tonë

Publikuar në Korrik 20, 2017, 12:45 p.m.

Të marten, ambasadori kinez në Irak, Chen We Ching dhe delegacioni i tij shoqërues kishin vizituar Xhaminë e Shenjtë të Imam Aliut. Ambasadori u prit nga zyrtarët e Marrëdhënieve të Brendshme të Xhamisë së Shenjtë të Imam Aliut.

Ambasadori bëri një turne në vendet historike dhe arkeologjike të shpërndara në të gjithë Xhaminë e Shenjtë dhe më pas vizitoi  Vendin e Shenjtë të Adhurimit, Xhaminë e Fatimes (a.s.).

Ambasadori  i Kinës tha:

"Është nder i madh për mua që të vizitoj Xhaminë e Shenjtë të Imam Aliut. Sapo arrita në Irak si ambasadore i ri i Kinës në Bagdad, zgjodha  që Naxhafi të jetë provinca e parë që do të vizitojë jashtë Bagdadit sepse e di se kjo krahinë dhe Qyteti i Shenjtë është kryeqyteti shpirtëror i Irakut ".

Ai shtoi: "Kam vizituar qytetin e shenjtë për të shprehur respektin për historinë e gjatë dhe kulturën e saj të begatë fetare. Po e bëj këtë vizitë në qytetin e Naxhafit për të promovuar komunikimin kulturor dhe civilizues dhe bashkëpunimin ekonomik midis Kinës dhe Irakut. Burimi : imamali-a.com