Banorët e Mosulit festojnë çlirimin nga ISIL-i

  • Banorët e Mosulit po festojnë çlirimin e plotë të qytetit të tyre nga terroristët e ISIL-it,  përpara shpalljes zyrtare nga qeveria
Publikuar në Korrik 12, 2017, 4:55 a.m.

Festimet filluan të shtunën pasi ushtria e Irakut pastroi plotësisht lagjen strategjike të qytetit të vjetër pas përleshjeve të ashpëra me terroristët në zonën e fundit të mbetur në kontrollin e tyre.

Pas njoftimit, ushtria irakiane deklaroi se mbi 14.500 terroristë u vranë që nga fillimi i operacioneve për të çliruar qytetin, i cili filloi vitin e kaluar.

Ushtarët e ushtrisë irakiane dhe luftëtarët vullnetarë nga Njësitë e Mobilizimit Popullor, të njohur zakonisht nga emri i tyre arab, Hashd al-Sha'abi, kanë bërë luftime  të mëdha kundër Daesh-it që nga nisja e operacionit të Mosulit më 17 tetor 2016.

Forcat irakiane morën nën kontroll Mosulin lindore në muajin janar, pas 100 ditësh luftimesh dhe filluan betejën në perëndim më 19 shkurt 2017.

Ushtria gjithashtu vuri në dukje se të paktën 22,000 familje irakiane ishin liruar për kthetrat e terroristëve gjatë së njëjtës periudhë.Burimi : Tasnim