Një tubim pro-muslimanëve u mbajt në Calgary, Kanada

Publikuar në Qershor 30, 2017, 12:32 a.m.

Një grup qytetarësh nga Kalgari, Kanada, u mblodhën në sallën e qytetit të shtunën përpara një marshimi kundër Islamit të planifikuar për të dielën në Sheshin  Olimpik aty pranë.

Organizuar nga Rrjeti Kundër-Opresionit i Calgary, ngjarja e së shtunës pasdite në qytetin kanadez tërhoqi rreth 70 njerëz. Veprimtaria kishte dy qëllime kryesore, sipas 86-vjeçarit Mariam Meir, një nga organizatorët.

"E para për të treguar mbështetje për komunitetin musliman dhe për këdo që është duke u shtypur", tha ajo për CBC News të shtunën.

"Dhe tjetra është të tregojmë unitet, sepse ne ndjehemi, si kanadezë, ne duam që të gjithë të ndihemi  të mirëpritur në këtë vend dhe të jemi në paqe dhe të ndjehemi të lumtur këtu".

Asfa Rijaz, një grua e re muslimane, thotë se ajo ishte e impresionuar nga pjesëmarrja.

"Ka njerëz këtu nga fetë e ndryshme, nga etni të ndryshme," tha ajo. "Më bën të lumtur të shoh se ata janë të gjithë duke qëndruar këtu për muslimanët, për zezak\t, për komunitetin LGBT.

"Ne jemi të gjithë këtu për të njëjtin qëllim dhe ky është humanizmi".

Një ngjarje tjetër, Ne Qëndrojmë të Bashkuar në Një Dashuri për Kanadanë, është mbajtur më herët të shtunën, gjithashtu si një protestë kundër planit të Koalicionit Botëror Kundër Islamit (WCAI) e planifikuar për të dielën.

Grupi i WCAI kishte reklamuar një ngjarje në Facebook për të shtunën pasdite në Olympic Plaza, atë që quhet Festivali i Mega të Patriotizmit Unitetit.

Por Calgary Recreation e mohoi kërkesën e tij për një leje të veçantë të ngjarjes, "në bazë të asaj që organizata dhe mesazhet e saj i përkasin, janë të urryera",  thuhet  në një përgjigje me shkrim.

Në vend të kësaj, ata vendosën të mbajnë atë që ata po e quajnë një marshim paqësor të dielën pasdite.Burimi : CBS News