Muslimanët e sapo konvertuar në Britani bëjnë iftar në xhami

Publikuar në Qershor 27, 2017, 3:19 a.m.

Orari i gjatë pa ushqim dhe ujë mund të jetë një sfidë për të konvertuarit e rinj që agjërojnë për herë të parë në Ramazan, por muaji i shenjtë i siguron një shans për ata që të angazhohen më shumë me komunitetin musliman.

Çdo vit mijëra njerëz e përqafojnë Islamin në Islam në Britani.

Muaji i shenjtë i Ramazanit mund të jetë një sfidë për  muslimanët e rinj, pasi ata janë duke agjëruar për herë të parë deri në 16 orë,  nga agimi deri në muzg.

Megjithatë, Ramazani është për nga natyra një muaj shumë social për muslimanët, ata me familjet e tyre marrin pjesë nëpër xhami së bashku, ose duke i ftuar miqtë për iftarë.

Në Britaninë e Madhe është si një traditë, xhamitë janë të hapura për të gjithë ata që janë të gatshëm të bëjnë iftar gjatë Ramazanit me vëllezërit dhe motrat e tyre muslimane. Muslimanët  e rinj, që kanë përqafuar fenë Islame rishtas janë më të ngazëllyerët për të hyrë në shpirtin e muajit të Ramazanit.Burimi : Turkish Radio Television