Malajzia planifikon të ketë 125.000 hafizë të Kur'anit deri në vitin 2050

Publikuar në Qershor 13, 2017, 2:19 a.m.

Qeveria e Malajzisë synon të përgatisë 125,000  hafizë të Kur'anit në të gjithë vendin deri në vitin 2050, përmes Politikës Kombëtare të Transformimit 2050 (TN50), tha zëvendëskryeministri Ahmad Zahid Hamidi.

Ai tha se objektivi është i rëndësishëm për Malajzinë, në mënyrë që të ngrisim një gjeneratë të aftë për të zhvilluar një vend paqësor, në harmoni,  të begatë dhe të bekuar nga Zoti i Plotfuqishëm.

Në lidhje me këtë, ai tha se përgatitja e hafizëve duhej të formohej për t'u bërë udhëheqës dhe punonjës profesionalë si mjekë dhe inxhinierë, dhe jo vetëm për të qenë imam apo mësues fetarë, njoftoi Bernama.

"Me 125,000 hafizë si punëtorë profesionistë, një ditë edhe ministra kabineti dhe kryeministri mund të jenë hafizë të Kur'anit për të siguruar një udhëheqje më të mirë".

Ahmad Zahid tha këtë kur hapi programin "Përcaktimi i vlerave fisnike gjatë Ramazanit" në Ayer Keroh, Malacca me Ministrin e Mbrojtjes Hishammudin Hussein dhe  Kryeministri Idris Haron gjithashtu prezent.

Ahmad Zahid tha për të realizuar aspiratën, qeveria do të përpiqet të sigurojë që Politika e Arsimit Kombëtar të Hivzit  (DPTN) të zbatohet për të modernizuar sistemin arsimor në këtë vend.Burimi : IQNA News