Imam Hamenei ngushlloi familjet e viktimave të sulmeve terroriste

  • Ajetullah Sejjid  Ali Hamenei
Publikuar në Qershor 10, 2017, 5:01 p.m.

Ajetullah Sejjid  Ali Hamenei ngushëlloi familjet e viktimave të sulmit terrorist në Mauzoleun e Imamit të  ndjerë Imam Humejnit  dhe Parlamentit të Iranit.

Në një mesazh të premten, Imam Hamenein tha se sulmet që çuan në martirizimin dhe lëndimin e disa iranianëve në muajin e agjërimit të Ramazanit është një shenjë e qartë e armiqësisë së mercenarëve arrogantë ndaj popullit dinjitoz iranian, Revolucionit Islamik, si dhe Themeluesit të  Revolucionit Islamik, Imam Humejnit.

"Krime të tilla që paraqesin një lojë të ligë dhe, në të njëjtën kohë, një poshtërsi e autorëve dhe nxitësve, por kjo nuk ka fare ndikim në përcaktimin e popullit iranian.

Këto nuk janë asgjë tjetër përveç rritje e urrejtjes ndaj SHBA-ve dhe agjentëve të tyre në rajon si qeveria saudite. Populli iranian është i bashkuar dhe do të përparojë me më shumë vendosmëri në rrugën drejt luftës kundër terrorizmit, me dëshirën e Zotit ", thuhet në mesazhin.

"Unë i përkujtoj dëshmorët dhe u fal urimet dhe ngushëllimet familjeve të tyre dhe i lutem Zotit të Plotfuqishëm për rimëkëmbjen e të plagosurve, shtoi Imam Hamenei.

Dy grupe terroriste sulmuan Mauzoleun e të ndjerit Imam Humejni dhe Parlamentin e Iranit të mërkurën në mëngjes  më 7 qershor 2017 duke vrarë 17 vetë dhe duke plagosur 52 të tjerë.

Grupi terrorist i ISIS ka marrë përgjegjësinë për sulmet fatale në Teheran.