Papa Françesku u takua me imamët muslimanë britanikë në Vatikan

  • Imamët musliman në takim me Papën në Vatikan
Publikuar në Prill 6, 2017, 10:50 p.m.

Katër Imamë  musliman britanik  bën një vizitë të veçantë të mërkurën, më 5 prill, 2017, në Vatikan,  në një takim me Papa Françeskun,  për të promovimin e paqes dhe solidaritetit.

"Ky është një moment historik, kur të dy fetë më të mëdha në botë, të krishterët dhe muslimanët, duhet të afrohen së bashku në unitet dhe solidaritet për paqe", ka thënë Mevlana Muhammed Shahid Raza, raportoi gazeta  Catholic  Herald.

Së bashku me Shahid Raza, imamët  duke përfshirë Mevlana Ali Raza Rizvi, Mevlana Sajid Ali Abbas Razavi dhe Shejh Ibrahim Mugra.

Së bashku morën me pjesë në audiencën e Papës, delegacioni u takua edhe me kardinalin Tauran në Këshillin Papnor për Dialogun Ndërfetar.

Vizita ishte planifikuar parë sulmit të 22 marsit, 2017, në  Westminster, dhe u shty për 5 prill, 2017.

"Qëllimi i vizitës është për të ndihmuar klerikët në promovimin  që denoncon  dhunën e kryer në emër të Zotit, “  tha Kardinali Vincent Nichols, Kryeipeshkvi i Westminster, i cili shoqëroi imamët, tha për gazetën Catholic  Herald.

"Ky është zëri që duhet të dëgjohet për të kundërshtuar, mjaft më me indiferentizmin, zërat mosmirënjohës dhe madje edhe me pikëpamjet armiqësore  ndaj muslimanëve, në Angli, si në një farë mënyre të huaj dhe të padëshiruar," vazhdoi ai. 

Papa Françesku tha për imamët se ne duke dëgjuar njëri-tjetrin është  thelbësore për të ardhmen e përbashkët të njerëzimit, të ecim së bashku në jetën tonë të përbashkët.

"Unë u preka thellë nga audienca  me Papa Françeskun. Unë mund të shoh sinqeritetin dhe dashurinë në sytë e tij si ai ofroi fjalë inkurajimi për të gjithë ne që kemi ardhur së bashku në unitet ", ka thënë Mevlana Sejjid Ali Abbas Razavi.

"Ky është një takim i rëndësishëm që ofron shpresë për të gjithë, pavarësisht nga feja. Disa kërkojnë për të ndarë njerëzit, fetë,  lindjen kundrejt perëndimit, por nuk ka lindje apo perëndim;por është vetëm humanizimi  ynë i përbashkët  ndërsa ne kërkojmë një të ardhme paqësore për të gjithë të bazuar në drejtësi dhe dhembshuri. "Burimi : ABNA24