Ushtria jemenase dhe komitetet popullore kanë arritur deri në brendësi të Arabisë Saudite Al-Naxhim Al-Thakeb

Publikuar në Mars 23, 2017, 4:02 a.m.

Forcat e agresionit mbështeten në një luftë mashtruese dhe të ekzagjeruar psikologjike për të shkatërruar vetëdijen, dëshirën, durimin dhe unitetin e popullit të Jemenit.

Vetëm një njeri i mbetur në errësirë që nuk është i informuar për asgjë mund të mohojë faktin se nuk ka armë qoftë para ose pas “dy viteve të luftës së agresionit kundër Jemenit” në krye të së cilave nuk është përdorur lufta psikologjike.

Lufta e tyre psikologjike nuk ishte i kufizuar vetëm me “të lënit të uritur dhe bombardimin e civilëve, si dhe nj propagande të madhe të mediave rajonale dhe ndërkombëtare të manaxhuara nga Shtëpia e Bardhë, përtej këtyre, ushtria amerikane është duke planifikuar edhe një ndërhyrje të drejtpërdrejtë ushtarake në provincën e Hudajdah.

Në përgjithësi, ne nuk mund të themi se ishte një propagandë e thjeshtë, por çdo veprim ka pasur rëndësinë e tij, fillimisht është zhvilluar raundi i parë vendimtar dhe të gjithë e dimë se rezultati ishte në favor të luanëve të Jemenit "Ushtria dhe komiteteve popullore" dhe me të drejtë të plotë. Pavarësisht këtij rezultati nuk ka asnjë armë nën posedimin e ushtrisë amerikane dhe forcave dertare amerikane Navy, që nuk janë përdorur nga koalicioni i agresionit kundër popullit jemenas, ushtria dhe komitetet popullore nuk janë përdorur, me përjashtim të bombave bërthamore, raketat biologjike dhe mbushjeve atomike.

Çdo armë e prodhuarë nga fabrikat amerikane ushtarake, nga brezi i katërt dhe në vazhdim është përdorur në luftën e agresionit kundër Jemenit, megjithatë ata pësuan një dështim katastrofik dhe të turpshme në luftë, ndërkohë që rregullat e angazhimit dhe të linjave të zjarrit kanë mbetur ende të pandryshuara. Rregullat e luftës treguan rezultatet reale në fushën e betejës dhe të gjitha ndryshimet e vërteta në terren janë në favor të ushtrisë jemenase që po mbron atdheun e saj. Gjithashtu, Koalicioni i Agresionit pësoi  një humbje të rëndë, që do të përbëjë një medalje tjetër të humbjeve të Amerikës dhe entitetit sionist.

Zemërimi i vërtetë është me amerikanët dhe sionistët dhe jo me ata që kanë qënë nën mbrojtjen koloniale gjatë gjithë historisë që kur u themeluan këto shtete “dele dhe deve arabe të Gjirit”.

Disa mund të argumentojnë nëse Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe me koalicionin e tyre janë duke udhëhequr luftën e agresionit në Jemen ..?

Përgjigja:

Larg nga herezisë dhe pretendimet e mediave të tyre, të cilat nuk i beson askush tjetër përveç se disa mendjelehtë të rinj, megjithatë të rriturit nga ana tjetër do të qeshnin me të madhe, një e vërtetë e këtillë, logjikë dhe të dhëna si dhe prova të forta konkrete zbulojnë dhe provojnë pa një hije të vogël dyshimi se pa mbikëqyrjen strategjike ushtarake dhe komandimin operacional ushtarak nga selitë kryesore dhe dytësore ajrore, tokësore dhe detare të operacionet e mesme, ndihmën e shërbimeve të inteligjencës për objektivizimin dhe sigurimin e luftëtarëve me karburant në aktivitetet e tyre ajrore dhe spiunazhit të rrezikshme nëpërmjet satelitëve si dhe presionit që ushtron SHBA-ja në rajon si dhe në gjithë botën, dhe të Këshillit të Sigurisë dhe Kombeve tëBashkuara dhe stacionimit të aijeve ushtarake shkatërruese, flotën e pestë amerikane në det dhe pjesëmarrjen e SHBA-së në agresionin e Detit te Kuq dhe Detin Arab nuk do të kishte ndodhur agresioni i SHBA-së dhe Arabisë në Jemen dhe as Arabia Saudite as Emiratet e Bashkuara Arabe me koalicionin e tyre arab do të kishin guxuar që të ndërmerrnin një agresion kundër Jemenit. Nëse nuk do të kishte marrë pjesë SHBA-ja nuk do të kishte ndodhut një agresion të tillë!

Ky është një iluzion dhe mashtrim. Për shkak se Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe së bashku me koalicionin e shteteve arabe nuk i kanë kapacitetet e armëve, kapacitetet njerëzore, logjistike dhe të inteligjencës, për të zhvilluar një luftë të kësaj shkalle agresioni në Jemen. Ata janë thjesht mbretëri, emirate dhe shtete si devetë dhe kopetë të udhëhequra nga një kaubojët amerikanë! Për hir të Zotit! A mund të besojmë dot se Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe koalicioni arab posedojnë armë të ajërit, tokës dhe detit për t'u përballur me Jemenin pa mbështetjen e SHBA-së, Britanisë së Madhe dhe entitetit sionist?

Parë nga këndvështrimi shkencor dhe praktik, kjo gjë është është shumë e vështirë për t’u realizuar. Pra, këtu është pikërisht dora e Shteteve të Bashkuara me të gjitha kapacitetet e saj të avancuara ushtarake, dhe armët me përjashtim të armëve bërthamore, biologjike dhe atomike. Nuk duhet të mashtrohemi nga ekzagjerimi i tyre, futjes së frikës dhe propagandës së mediave.

Presidenti Trump me mentalitetin e tij të e biznesit kërkon të investojë të gjitha dosjet për të krijuar përfitime financiare në një mënyrë ose në një tjetër. Ai ia doli me sukses me marrëveshjen detyruese me vlerë 200 miliardë dollarë të paguar nga regjimi saudit pavarësisht se pa dëshirën e kësaj të fundit. Regjimi saudit dhe Emiratet e Bashkuara Arabe me koalicionin e tyre arab u mundën dhe u shkatërruan në këtë betejë. Ata nuk do të mund të dalin nga Jemeni, përveçse të zënë ngushtë në të gjitha nivelet e mundshme, sepse ushtria e Jemenit dhe komitetet popullore nuk janë më ashtu si ishin dy vite më parë në aspektin e armatimit, përvojës dhe profesionalizmit, komandës, kontrollit dhe shërbimeve të inteligjencës, medias dhe logjistikës. Forcat e mbrojtjes së Jemenit, në të gjitha format dhe degët e saj janë në kulmin e fuqisë së saj, dhe madje edhe vazhdojnë të forcohen edhe më shumë duke tejkaluar koalicionin e pushtuesve në këto faza, pavarësisht mungesës së forcave ajërore dhe detare. Duke qënë se ato janë superiore në operacione dhe në nivelin e inteligjencës.

Kjo gjë e frikëson regjimin saudit dhe Amerikën. Kjo është arsyeja pse ne jemi fitimtarë dhe ata janë të mundur, ne jemi më të fuqishmit me ndihmën e Allahut dhe të njerëzve tanë trima. Ata të bashkuar me vetë djallin janë më të dobëtit.Burimi : http://iuvmpress.com/