Një Pamje E Fshehtë Filmike Zbulon Fytyrën e Vërtetë të Erdoğanit Dhe Bashkëshortes Së Tij

Publikuar në Mars 15, 2017, 9:24 p.m.

Kjo pamje filmike, është përgatitur me rastin, e përvjetorit të vdekjes, së themeluesit të Sionizmit Theodor Herzlit, në të cilën u mbajt, një ceremoni fetare çifute, ku morën pjesë Erdoğani dhe bashkëshortja e tij.

Por kush është Theodor Herzli?!

Në vitin 1894, Alfred Dreyfusi, një komandant çifut, në trupat e ushtrisë franceze, doli përpara gjyqit ushtarak, me akuzat e spiunimit në dobi të Gjermanisë.

Çështja dhe gjyqi kundërthënës i Dreyfusit, me ndihmën e lajmeve të mediave dhe me deklaratat e ushtrisë franceze, për sa i përket pranimit të çifutëve, në radhët e ushtrisë franceze, ishin aq të ndera, deri në atë masë sa, gazetarët e vendeve të ndryshme, u sollën në sallën e gjyqit për të raportuar.

Njëri nga këta gazetarë, i cili për vite me radhë, kishte punuar si një reporter, në gazetën austriake “Neue Freie Press” (Shtypi i Ri i Lirë) dhe kishte banuar në Paris, ishte pikërisht Theodor Herzli.

Gjatë zhvillimit të gjyqit, gazeta franceze shkroi: “Një komplot çifut kundër Republikës së Francës” dhe nuk ishin të prirur, për një vendimmarrje tjetër, përveç dënimit me vdekje, për “oficerin i cili ishte një tradhtar kombëtar”. Megjithatë pavarësisht provave të paraqitura, gjykata ushtarake franceze, e dënoi Albert Dreyfusin, me burgim të përjetshëm, të dëbuar larg Francës, përkatësisht në Ishullin e Djallit, në Guajanën Franceze.

Theodor Herzli, ishte në mesin e atyre gazetarëve, që i ndoqi nga afër, seancat gjyqësore, duke vënë re, vendimmarrjen e gjykatës, kështu që ai vendosi që çifutët, duhet të kenë shtetin e tyre të pavarur (duke nënkuptuar këtu, që ata duhet të jenë të lirë, për të kryer çdo krim që duan). Pas botimit të veprës së tij me titull: “Shteti Çifut”, ai themeloi një lëvizje politike sioniste, për të përmbushur qëllimin e tij.

Megjithatë ana e çuditshme, e kësaj lëvizjeje sioniste, ishte se kjo e fundit, nuk ishte mbështetur, në mësimet e Judaizmit dhe Teuratit, por ishte mbështetur kryesisht në shekullarizëm. Si pasojë e kësaj dukurie, shumë çifutë anembanë botës edhe në ditët e sotme, nuk janë të pranishëm dhe nuk e mbështesin lëvizjen sioniste.

Në vitin 1897, afërsisht një vit, pasi Theodor Herzli, kishte mbajtur një fjalim të quajtur: “Një Shtëpi Për Çifutët”, zuri fill veprimtaria e Kongresit të Organizatës Sioniste Botërore, në Bazel të Zvicrës dhe që nga ajo kohë është shndërruar, në një organizatë të vazhdueshme politike.

Më vonë Theodor Herzli, propozoi që kreu i shtetit të ardhshëm çifut, të merrte titullin: “Doxh”. Megjithatë ky popozim, u hodh poshtë, nga shteti bashkëkohor i Izraelit.

Në në 3 korrik 1904, në moshën 44 vjeç, Theodor Herzli vdiq nga një infarkt në zemër. Një vit pas themelimit të shtetit të Izraelit, mbetjet e kufomës së tij, u rivarrosën në Malin e Herzlit, në Jeruzalem (Kuds), në stinën e verës së vitit 1949, duke e çuar në vend testamentin e tij.

Në ditët tona, është duke u mbajtur, një ceremoni fetare çifute, e quajtur Theodor Hezl, në të cilën janë ftuar, shumë miq të rëndësishëm të sionizmit. Në mesin e të ftuarve, ishin dhe Erdoğani dhe bashkëshortja e tij. Pamja e mëposhtme filmike, ka ngritur një sërë pyetjesh, në mendjet e besimtarëve të Turqisë. Njëra nga ato është: “A është Erdoğani një anëtar i lobit sionist?!”Burimi : http://iuvmpress.com/